A Mikulás több is lehet, mint ajándékosztó

postan-mikulas.JPG

Amiért híres a Pécsi Mikulás

A Pécsi Mikulás ez évben is december 5-én a Pécsi Nagypostán válaszlevelet küld a gyerekek leveleire, sőt ünnepi képeslapokat is ad egy szép Mikulás-Nap feliratú bélyegzővel ellátva.
Lám, ez a gesztus egészen más, mint az egyszerű szaloncukor osztogatás és még annál is több, minthogy áruházban sóhajthatja el a gyermekünk a kívánságait.

Egy egyedi bélyegzővel és pecséttel ellátott Mikulás-levélnek sokféle szerepe és haszna lehet, emberi, társadalmi és marketing vonatkozásokat is felölelve. Íme néhány lehetséges hatás:

Emberi előnyök:

  1. Gyermekkori izgalom és öröm:

    • A gyerekek számára varázslatos és emlékezetes élmény lehet személyre szabott levél a Mikulástól, fokozva az ünnepi időszak örömét és csodáját.
  2. A hit és a képzelet építése:

    • A levél hozzájárulhat a karácsony varázslatába és a Mikulás létezésébe vetett hit kialakulásához a gyermekben, támogatja a kreativitás és a képzelet fejlődését.
  3. Családi kötődés:

    • A levél családi emlékké válhat, és kötődési élményt teremthet, miközben a szülők és a gyerekek megosztják egymással az izgalmat és a várakozást, amikor ilyen különleges üzenetet kapnak.

Szociális juttatások:

  1. Közösségi elköteleződés:

    • Ha a levelek egy tágabb közösségi kezdeményezés részét képezik, akkor az összetartozás érzését és közösségi szellemét erősítheti, összehozva az embereket az ünnepi időszakban.
  2. Jótékonysági kezdeményezések:

    • Ha az egyedi bélyegeket vagy pecséteket jótékonysági célokhoz kapcsolják, az jótékonykodásra és a közösség támogatására ösztönözhet, demonstrálva az adakozás szellemét az ünnepek alatt.
  3. Kulturális hagyomány:

    • Az ilyen levelek hozzájárulhatnak a kulturális hagyományokhoz, és becses részévé válhatnak annak, ahogyan az emberek ünneplik, és nemzedékről nemzedékre továbbadják a szokásokat.

Ezek az előnyök nem véletlenül származnak a nemzetközi porondon is ismert Pécsi Mikulástól, polgári nevén Weinreich Lászlótól. A Mikulás Világtalálkozók rendszeres résztvevőjének ars poeticája szerint:

A Mikulás nem csak, mint ajándékhozó, de a reménytelen, nehéz körülmények között élők védelmezőjeként is nagy feladat- és gondolatkört képvisel.

***
A témához kapcsolódik:

Címkék: marketing, mikulás