A pincérek nem autószerelőnek állnak

Nem baj, ha szerelőzsír éri a szövegünk

A marketing területén rettentően sokat lehet tanulni bármelyik szakma élvonalbeli szakembereitől.
Ha módomban áll, szívesen meghallgatom, amit munka közben, mintegy mellesleg, futtukban elmondanak az általam tisztelt szakemberek.
Gáspár Csaba, a Pannon Hunter autószerelő vállalkozás tulajdonosa az új munkaerő kiképzéséről mond pár szót, amikor kérdem, mi újság. 

- Nálunk legelőször is az itt elvárt rend, a kialakult morál betartatása a cél. Mert például - folytatja - az egyik munkatárs-előd egy gépkocsironcsból kiszerelte a még használható ülést, betette a műhely sarkába, milyen jól esik majd azon az üres órákban a pihenés.

Ám egy autószervizben nincsenek üres órák

Csakhogy itt nincsenek üres órák és a betérő ügyfél komoly következtetésekre juthat egy ilyen tárgyból az itteni munkamorálról.
- Ma délelőtt az üres órákra áhitozó dolgozó, délután pedig a rojtos ülés távozott végleg a mühelyünkből! - mondja.
- Ilyen könnyű autószerelőt felvenni? - kérdem.
- Azt nem mondtuk – csatlakozik hozzánk egy pillanatra az egy robosztus műszer monitorjáról felpillantó műhelyvezető, Árkosi Attila.
Gáspár úr pedig kimondja a végszót: - A Balatontól eltűnt pincérek ugyan nem autószerelőnek állnak, de egy bizonyos színt alá semmiképpen nem mehetünk.

Egy kis kitérő
Azt már korábban megfogalmaztam egyszer: egy piás autószerelő nem fogja itt sokra vinni, mert ezek a fiúk (meglett férfiak) nem isznak munkaidőben, viszont családszerető emberek s így este se járnak kocsmába, így aki olyan helyen szocializálódott az autószerelő szakmába, ahol vagány dolognak számít piszok sokat vedelni a brigád összetartozását kifejezendő, az itt piszkosul rosszul fogja érezni magát.

Mint megtudom, az autó szervizelés nagyon hosszú fejlődési utat járt be viszonylag rövid idő alatt.

Nagyon marketing

hawkeye.jpg

A Pannon Hunter is korszerű berendezésekkel felszerelt szerviz, 3d-ben dolgoznak, az igazi nagy „marketing durranást” a Hunter HawkEye Elite jelenti. Ez a futómű beállítást ellenőrző diagnosztikai műszer tipikusan azt a marketing fogást testesíti meg, amelynek lényege:
„olcsón megmondom neked, mi a baj, aztán majd kicsit testesebb összegért meg is oldom a problémádat.” 
Vagyis itt pontos képet nyernek a kerék összetartásról, dőlésről, majd, ha az ügyfél kéri, elvégzik a szükséges és optimális beállítást.
Ez persze nem átverés, a befektetett összeg szépen visszatérül az autós számára az abroncsok és a futómű kopásának meggátlásával.

De nincs is több szövegre ideje a mesternek, az én autóm légkondijának fertőtlenítésével-tisztításával már végeztek is.
A legionárius fertőzést  a jövő nyári blog bejegyzésekig így most már biztosan elkerülöm.

***

Történetek, avagy nem hanta a Hunterrről.