Köszöntöm blogomban Miniszterelnök Úr!

Mottó:
"Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a laptopja fölé hajolt, s gondosan tanulmányozta a Golden Blog 2007 kiírását. Különösen az Üzleti blog kategóriáját szemlélte óriási figyelemmel, hiszen a gazdaságban kell elérni a valódi fordulatot! El Lobo - A farkas, hm, ez a legjobb, s máris küldte
a szavazatot!"

Az új szemlélet fogadtatása (a neten)

Aki azt gondolná, hogy egy-egy új gondolat, szemlélet képviselőjét virággal fogadják, s keblükre ölelik a nyilvánosság addigi éllovasai, az igen ivarérett tévedés áldozata lesz.

A helyzetet, amit az elzárt vagy elzártnak gondolt érvényesülés jelent, igen sokféleképpen lehet megközelíteni: karcos hanggal, folyamatos konfliktus teremtéssel, botránnyal, türelmetlenséggel, de a megfelelő popsik felé történő, lihegő közelítéssel is szokás próbálkozni.

A neten pl., aki a gerillamarketing terén akar egy új szemléletmódot érvényre juttatni - mert már mókásnak tartja azt a felfogást, hogy a gerillamarketing vásárlói véleménynek álcázott valami - szintén az elzárt út jelenségével találkozik. (Teszem azt linket kér, de nem kapja meg a "guruktól".)

Mint Csepeli György írja A meghatározatlan állat c. könyvében (Jószöveg Műhely, 2005, 29. o.):

"... magától semmi sem vált át rosszból jóra, az újért, a jóért harcolni kell, s be kell bizonyítani értékességét, újdonságát. A konfliktus tehát nem egyszerűen a tagadás szelleme, hanem az okos, dinamikus harmónia egyik eleme is."

Így nekem sem lehet más utam, mint bebizonyítani, centrális és szatelit blogjaimmal magam is képes vagyok új nyilvánosságot teremteni, képes vagyok a neten, a mérvadó Google találati táblán élre kerülni (v.ö. az egyik, előző posztombam írt osztagtámadás fogalmával).

Kedves Miniszterelnök Úr!

A helyzet, gondolom, Önnek is ismerős. Én bírom szusszal és győzni fogok!
És Ön?

Csepeli György: A meghatározatlan állat