Gerillamarketing

2020.okt.16.
Írta: Bognár L 15 komment

Kína szemet vetett miniszterelnökünk lányára

cyber-attack.jpg

A kínai megfigyelési botrány - melynek során napvilágra került, hogy magyar közéleti személyiségeket is megfigyeltek, köztük például Orbán Viktor egyik lányát - nem ver nagy hullámokat se a magyar politikai közbeszédben, se a médiában.
A kormánypárti média viszonylagos csendje érthető. Az arany betűkkel írt keleti nyitás ethoszában aligha fest jól a magyar államapparátus, a politikai elit és családtagjainak megfigyelése a kiemelt kínai partner részéről.

Tovább

A Pluto és a nemzeti konzultáció

pluto-2201446_640.png

Kapcsolgattam a televíziót, a Spektrumon éppen csillagászattal foglalkoztak, megemlítve, hogy korábban a naprendszerünk legszélső bolygójának számított a Pluto, ez az elliptikus pályán mozgó jeges égitest. Aztán 2006-ban az a csillagászati szakmai döntés született, hogy ez a hideg világ nem éri el a bolygók nagyságrendjét, hiszen kisebb, mint a Föld holdja és "lefokozták" törpebolygóvá.
Számomra innen vált izgalmassá a jelenség, mert tüntetők tűntek föl a képernyőn, akik táblákkal vonultak az utcán és követelték a Pluto rehabilitációját és tiltakoztak az eljárás ellen!

Tovább

Őszi teendő – téliesítés

teliesites.JPG
- Bőrünkön még a nyári nap színe és Ön máris a téliesítés feladatait sorolja? - kérdem Világi Tamás urat (Világi Duguláselhárítás), a csatornázás, a duguláselhárítás ismert budapesti vállalkozóját, aki tanácsaival nem először segíti itt az olvasót.

- Igen, igen, itt az ideje, hogy felkészüljünk a télre – feleli. Érdemes már most felírni a naptárunkba, csupa nagybetűvel, hogy még véletlenül se tudjunk elsiklani felette: TÉLIESÍTÉS. Még az első fagyok beállta előtt ezt meg is kell ejteni, mielőtt az első jégdugók meghíznak a vezetékeinkben, és galádul tönkreteszik azt.

Tovább

Kossuthtól Orbánig - hogyan szóltak a néphez?

nagy-imre.JPG

Mottó:
Papok, katonák, polgárok után
igy lettünk végre mi hű
meghallói a törvényeknek;
minden emberi mű
értelme ezért búg mibennünk,
mint a mélyhegedű.
József Attila, A város peremén (részlet)

Orbán Viktor miniszterelnök a minap esszében szólott népéhez, s kíváncsivá tett egy különös nézőpontból: vajon mélyen búgva avagy magas hangon rikoltva hívta-e csatába híveit.

Tovább

5 megye, ahol leginkább keresik a szájmaszkot

koronavirusos-szajmaszk.JPG

A koronavírus második hulláma és a szájmaszk kereslet

Ha kíváncsiak vagyunk egy adott dolog keresettségének nagyságára, tendenciájára, akkor többféle megoldást is választhatunk.
Egyrészt megvizsgálhatjuk például a Google keresőtábláján, hogy az adott kifejezésre hány szótalálat esik.
A szájmaszk kulcsszóra történetesen tekintélyes mennyiség, 2 660 000 találat kerül elő a weben.

Tovább