Gerillamarketing

2020.aug.06.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

A mesterséges intelligencia fogorvoshoz megy

Az informatika berobbant a fogorvoslásba

planmaster-kepkocka.JPG

Képkocka a PlanMaster 3D digitális asszisztens videójából

Mottó 1.0: „A betegség felismerése, azonosítása, terápiája, a terápia hatékonyságának ellenőrzése az orvos intelligenciáján múlott, melyet nem támogatott sem egyéni, sem kollektív adatbázis, sem gépi intelligencia.”
Csepeli György, Ember 2.0; E-egészségügy fejezet

- Gyerekkoromban, vagyis utazzunk vissza egy percre a múlt század hatvanas éveibe, az iskolafogászatok alkalmával valamelyik osztálytársamra hárult a feladat, hogy a fogorvosi fúrógépet - annak lábpedálját hajtva, mintha az Singer varrógép volna – megfelelő sebességre gyorsítsa.
A mai orvosi rendelők másmilyenek – mondom Botos Tibor úrnak, az ismert egészségügyi, közelebbről fogászati területen működő vállalkozónak.

Tovább

A Balaton, az Adria vagy Budapest az úti cél?

adria.JPG

A miniszterelnök fellendíti a belföldi turizmust

A magyar miniszterelnök kiadta a nyaralási ajánlást: több Balatont, kevesebb Adriát!
A jónép persze mindenféle következtetést levon ebből a szövegből.
Egyesek nem röstellik azzal támadni Orbán Viktort, hogy ezzel a jelszóval Mészáros Lőrinc és a városok lámpafényében már alaposan megfürdőzött pereputty üzleti érdekei felé hajtja a fürdőruhát hagyományosan kedvelő népét.
Mások persze nem így vélekednek, hanem a haza atyjának tündöklő szavait vélik felfedezni, amelyekkel a koronavírus ellen védi, oltalmazza szeretett nemzetét.

Tovább

Városok online lábnyoma

online-marketing.JPG

Nagyvárosok kis cipőben

11 évvel ezelőtt arra a kérdésre kerestem a választ, hogy vajon igaz lehet-e az egyik brit felségvizeken hajózó magyar fogorvosi honlap állítása, mely szerint Európa fogászati fővárosa Budapest.
A kutakodásom nyomán feljegyeztem, hogy a Google keresőben hány szótalálat esik egy-egy nagyobb magyar városra, így a nyilvánosság színtere előtt blogban, ma is őrzöm ezeket az adatokat.

Tovább

Pécs és a lakatfal

lakatfal-pecs.png

Pécs és a lakatfal újbóli felfedezése

Örömmel olvasom, hogy Pécs hivatalos idegenforgalmi szakemberei vinnék a város hírét csalogatóbban, messzebbre s mélyebbre is, és ebből az alkalomból újra felfedezték a lakatfalat.
Sőt, erős hangsúlyt fektetnek rá, még jelképként is használnak egy nyitott lakatot, jelezve: nyitva a város szíve, nyitva a látogatók előtt a vendégszerető város is!

Tovább

Az eltűnt WC-papír nyomában

wc-papir_1.JPG

Koronavírus után: vissza a jövőbe

A Google Trends grafikonja - amely az interneten megvalósult keresések lenyomata - pontosan megmutatja nekünk, hogy a WC-papír utáni keresések száma a vírusjárvány kezdetekor a felhők magasába emelkedett, majd mára szépen visszazuhant a megszokott medrébe. Íme az ábra, egy évre visszatekintve:

wc-papir.JPG

Az ember persze azt gondolná, hogy nyilván Budapesten keresték leginkább ezt a nélkülözhetetlen áruféleséget a felvásárlási láz slágertermékeként, de nem! Budapest csupán a 10. helyet foglalja el e rangos versenyben.
Az élen Nógrád megye áll, majd Jász-Nagykun-Szolnok következik, de Hevesben is hevesen keresték a nélkülözhetetlent! De a járvány Békés népét is kihozta a béketűrésből, ám ez csak a negyedik helyet biztosította a webes árukeresésben.

Tovább