Gerillamarketing

2020.júl.16.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Városok online lábnyoma

online-marketing.JPG

Nagyvárosok kis cipőben

11 évvel ezelőtt arra a kérdésre kerestem a választ, hogy vajon igaz lehet-e az egyik brit felségvizeken hajózó magyar fogorvosi honlap állítása, mely szerint Európa fogászati fővárosa Budapest.
A kutakodásom nyomán feljegyeztem, hogy a Google keresőben hány szótalálat esik egy-egy nagyobb magyar városra, így a nyilvánosság színtere előtt blogban, ma is őrzöm ezeket az adatokat.

Tovább

Pécs és a lakatfal

lakatfal-pecs.png

Pécs és a lakatfal újbóli felfedezése

Örömmel olvasom, hogy Pécs hivatalos idegenforgalmi szakemberei vinnék a város hírét csalogatóbban, messzebbre s mélyebbre is, és ebből az alkalomból újra felfedezték a lakatfalat.
Sőt, erős hangsúlyt fektetnek rá, még jelképként is használnak egy nyitott lakatot, jelezve: nyitva a város szíve, nyitva a látogatók előtt a vendégszerető város is!

Tovább

Az eltűnt WC-papír nyomában

wc-papir_1.JPG

Koronavírus után: vissza a jövőbe

A Google Trends grafikonja - amely az interneten megvalósult keresések lenyomata - pontosan megmutatja nekünk, hogy a WC-papír utáni keresések száma a vírusjárvány kezdetekor a felhők magasába emelkedett, majd mára szépen visszazuhant a megszokott medrébe. Íme az ábra, egy évre visszatekintve:

wc-papir.JPG

Az ember persze azt gondolná, hogy nyilván Budapesten keresték leginkább ezt a nélkülözhetetlen áruféleséget a felvásárlási láz slágertermékeként, de nem! Budapest csupán a 10. helyet foglalja el e rangos versenyben.
Az élen Nógrád megye áll, majd Jász-Nagykun-Szolnok következik, de Hevesben is hevesen keresték a nélkülözhetetlent! De a járvány Békés népét is kihozta a béketűrésből, ám ez csak a negyedik helyet biztosította a webes árukeresésben.

Tovább

A SEO faék egyszerűségben

seo-tendenciak.JPG

Keresőoptimalizálás a faék egyszerűségtől a túlbonyolításig

Mottó: "Keresőoptimalizálás és a sóbányák...: „Több ezer találat lesz. Csak nagyon erős szerek hatása alatt képzelhetjük azt, hogy a mi cégünk lesz az első találat.”
Seth Godin: Na, ez már marketing!

A fentebb említett szerző pengén rávilágít: nem lehet a sok száz vagy sok ezer, sőt tízezer honlap mindegyike első a keresőben. S tegyük mindjárt hozzá, a vágyott első tíz-húsz találat között helyet foglalni sem lesz könnyű feladat.

Akarni és ígérni mesés helyet a Googleban - könnyű!

A fentiek ismeretében kell értelmeznünk a pompás ígéretekkel felturbózott hirdetéseket, e-mail cunamikat, amelyek első helyet ígérve gyűjtenék a pénzt.

Tovább

Viselkedési marketing

osszefogas.JPG

Mottó: „A marketing nem csata, nem háború, még csak nem is verseny. A marketing nagyvonalú tett: segít a problémák megoldásában."
Seth Godin

Az emberek tudják, hogy autóvezetés közben veszélyes a mobiltelefonálás – világszerte mégis minden nap milliók nyúlnak a volán mögött - akár nagy sebesség mellett is - a mobiljuk után.
Dan Ariely klasszikus példája ez, amellyel a viselkedési közgazdaságtan alapjait igyekszik lerakni, megalapozni és közénk szórva népszerűsíteni.

Tovább