Gerillamarketing

2021.jún.14.
Írta: Bognár L 1 komment

A járvány megtette kötelességét, a koronavírus mehet

A Covid 3. hulláma után

A pandémia Magyarországon végigsöprő harmadik hulláma, holtakat, bedőlt vállalkozásokat, kemény politikai vitákat, oltakozó és az istennek se oltakozó jónépet maga mögött hagyva lassan elvonul.
Az internet felhasználásban is óriásiak voltak a változások.
Míg a védőoltást akarók közül sokaknak egyszerűen ment a regisztráció, addig másoknak ezt is meg kellett tanulniuk!
Az állam is ráébredhetett, csak éppen sohasem vallotta be, bizony olykor tanulnia kellett a saját hibáiból. Aligha tekinthető természetesnek - a regisztrációnál maradva -, hogy az először csak tájékozódási célt szolgáló honlapként bemutatott szájt váratlanul kötelező oltakozási dokumentummá lépett elő. (Vagyis regisztráció nélkül nem lehetett oltáshoz jutni.)

Tovább

A munkaerő a paradicsomba megy

munkaero.JPG

A koronavírus járvány előtt Humánus-e a humán erőforrás Magyarországon címmel adtam közre beszélgetést két, a munkaerőpiacra más-más szempontból rálátó szakember résztvételével.
A boldog békeidők témáját, az üzleti kedvesség fogalma körül jártuk be.
Ám a boldog békeidőknek a Covid járvány véget vetett, az üzleti kedvesség helyére elbocsátási hullám, csődközeli helyzetek kedvtelensége lépett, majd a nyitás reménye.
Vajon a két jeles, országosan ismert szakember milyennek látja most, a koronavírus járvány lecsengő harmadik hulláma idején a munkaerőpiac és a humán munkaerő állapotát, helyzetét?

Tovább

ATV: ötről hatra

ot.JPG

Az ATV a honlapján így propagálja az Öt című műsorát

Korábban érdeklődéssel figyeltem az Öt című műsort az ATV televíziós csatornáján.
Azt reméltem, hoz némi frissítést az egyre inkább egyen sémára épülő esti beszélgetős műsorok csokrába.
Ugyanis A nap híre, a Civil a pályán (és az Egyenes beszédnek a többszereplős részlete) fájdalmasan egyforma. Ugyanazok a műsorvezetők, ugyanazok a szereplők, ugyanúgy, ugyanazt nyújtják.
Az Ötben viszont – ugyan nem ismeretlen – de általában a kamerák által még nem teljesen „elkoptatott” műsorvezető és szereplők lépnek színre.

Tovább

Robbanás előtt a munkaerőpiac?

fizikai-munkaero.JPG

Az Aarenson Consulting valóságos veteránnak számít a munkaerő közvetítő, népszerű néven a fejvadász cégek között. Most azt látjuk, hogy a honlapjuk egy Szakmunkás és fizikai munkás toborzás aloldallal, vagyis a tevékenységük egy új formával bővült.
Ebből arra következtethetünk, hogy a cég valamilyen új, jelentős kihívásra számít a munkaerőpiacon? - kérdem Bogdanovits Péter ügyvezetőtől.

- A kihívás évek óta jelen van a magyar munkaerőpiacon - kapom a választ.
Valahonnan pótolni kell azt a több százezer szakmunkást, betanított munkást, akik Nyugat-Európa felé vették az irányt az elmúlt 12-15 évben. Magyarország továbbra is elsősorban a termelő, összeszerelő, gyártó kapacitásával tud csatlakozni a nemzetközi gazdasághoz. Itthon is zajlik termékfejlesztés, de az uniós összehasonlításban alacsony bérek miatt a tömegmunkát várják tőlünk. Emellett - szerencsére - évek óta pörög a magas létszámigényű építőipar, amely szintén munkaerő hiánnyal küzd, most már hagyományosan.

Tovább

Insight az online marketingben

insight-marketing.JPG

Az insight a felfogásom szerint olyan többlet ismeretet jelent, ami – akár ráérzésből, akár tudatosan megtervezett megfigyelésen alapuló probléma felismerésből – a piac, a fogyasztás valamilyen meglévő, de mások által nem felismert összefüggéséből, mozgató erejéből ered.
Insight fogalmi meghatározásból persze annyit találunk, mint felhőtlen esti égen csillagokból.

Tovább
süti beállítások módosítása