Gerillamarketing

2021.ápr.07.
Írta: Bognár L 9 komment

Robbanás előtt a munkaerőpiac?

fizikai-munkaero.JPG

Az Aarenson Consulting valóságos veteránnak számít a munkaerő közvetítő, népszerű néven a fejvadász cégek között. Most azt látjuk, hogy a honlapjuk egy Szakmunkás és fizikai munkás toborzás aloldallal, vagyis a tevékenységük egy új formával bővült.
Ebből arra következtethetünk, hogy a cég valamilyen új, jelentős kihívásra számít a munkaerőpiacon? - kérdem Bogdanovits Péter ügyvezetőtől.

- A kihívás évek óta jelen van a magyar munkaerőpiacon - kapom a választ.
Valahonnan pótolni kell azt a több százezer szakmunkást, betanított munkást, akik Nyugat-Európa felé vették az irányt az elmúlt 12-15 évben. Magyarország továbbra is elsősorban a termelő, összeszerelő, gyártó kapacitásával tud csatlakozni a nemzetközi gazdasághoz. Itthon is zajlik termékfejlesztés, de az uniós összehasonlításban alacsony bérek miatt a tömegmunkát várják tőlünk. Emellett - szerencsére - évek óta pörög a magas létszámigényű építőipar, amely szintén munkaerő hiánnyal küzd, most már hagyományosan.

Tovább

Insight az online marketingben

insight-marketing.JPG

Az insight a felfogásom szerint olyan többlet ismeretet jelent, ami – akár ráérzésből, akár tudatosan megtervezett megfigyelésen alapuló probléma felismerésből – a piac, a fogyasztás valamilyen meglévő, de mások által nem felismert összefüggéséből, mozgató erejéből ered.
Insight fogalmi meghatározásból persze annyit találunk, mint felhőtlen esti égen csillagokból.

Tovább

Fekete-Győr rendesen belehúzott

elszamoltatas.JPG

Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”
Dan Ariely

Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel

2021 tavasza a Covid-járvány intézkedéseitől, a Jobbik parizer-kampányától és a Momentum két fajsúlyos, a 2022-es választási győzelem utánra ígért intézkedési tervétől hangos.

Tovább

Bezáró ország: a háztartási balesetek Eldorádója

haztartasi-baleset.JPG

A kijárási korlátozások és a balesetek összefüggései a duguláselhárító szemszögéből

- A baj nem jár egyedül és pillanatok alatt meg is van! - mondja Világi Tamás, a csatornázás-duguláselhárítás témájában immár többedik alkalommal megszólaló vendégünk.
Mióta a koronavírus a tüskéivel befurakodott az életünkbe, rengetegen kényszerültek a munkahelyüktől távol maradni, és home office üzemmódban dolgozni. Ez – teljesen logikusan – azt eredményezte, hogy megnőtt a háztartási balesetek száma.

Tovább

A hősteremtés árnyékai

Mottó:
„... konkurenseinek ledöntött szobrait, képeit Néró római császár a latrinába dobatta.”
Papp Júlia - Az európai képrombolások történetébõl

Hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, ahol menekült magyarok is éltek – akik hol az életükért, hol jobb sorsért menekültek az üveghegyen túlra. Sőt még most is ott élnek – s ezt onnan is tudom, hogy a minap elektronikus levelet kaptam egyikőjüktől George Deak aláírással.
A levél írója azt ütötte klaviatúrájába, hogy olvasta a pécsi Esztergár-kultuszról írt némely cikkemet, s őt, a holokausztot túlélő szülők gyermekét, megfogták a soraim. Jelezte, hogy informatikus végzettsége mellett (computer science fokozattal rendelkezik) történelmi tanulmányokat is folytatott a Columbia Egyetemen, s így két okból is érdekli, hogyan és miként alakult ki Pécsett, a családja egykori lakóhelyén, az Esztergár-kultusz.

Tovább
süti beállítások módosítása