Gerillamarketing

2022.jún.11.
Írta: Bognár L 7 komment

Leszámolások az ellenzéki oldalon

politikai-harc.JPG

 Ha akarom, ha nem akarom, eljutnak hozzám a politikai harc hírei. Ezek az ellenzéki oldalon lévő pártok és pártvezetők viaskodásáról szólnak.

Nincsen ebben semmi meglepő!
A választási vereség felszínre hozta az ellentéteket. (Ugyan a győzelem is felszínre hozta volna azokat, de erről valószínűleg hosszú ideig nem kell szót ejtenünk.) A jövő felől figyelve az eseményeket nem láthatjuk rózsásnak az ellenzék lehetőségeit.

Tovább

Az ázsiai munkaerő kölcsönzés igaz története Magyarországon

azsiai-munkaero.JPG

Munkában a kölcsönzött ázsiai munkaerő

Nehéz ma úgy fellapozni egy HR szaklapot, vagy kattintani néhányat egy szakportálon, hogy ne jöjjön azonnal szembe az ázsiai munkások kölcsönzése vagy közvetítése témák valamelyike.

A magyar munkaerőpiac és az ázsiai munkaerő évek, sőt évtizedek óta kerülgetik egymást

Az igazi egymásra találás úgy tűnik most következett be. Már a 60-as években érkeztek hozzánk vietnámi munkások, és a rendszerváltásig fennált országaink között ez a speciális kapcsolat. Aztán az ezredforduló után, ahogy megjelentek nálunk a nagy összeszerelő üzemek, kisebb létszámban, de elkezdtek újra érkezni hozzánk, nem csak Vietnamból, de más ázsiai országokból is.

Ez azonban még nem munkaerő kölcsönzés volt, és nem is beszélhettünk nagy létszámokról.

Tovább

Az előválasztási pancser-puccs tanulságaiból

valasztas_1.JPG

Lenyelhetetlen gombóc az ellenzék számos követője számára a 2021 évi ellenzéki előválasztás eredménye. Előre nyilvánosan senki által meg nem jósolt eredmény született, amikor is Márki-Zay Péter felállhatott a győzelmi dobogóra és lelkesülten belekiálthatta a Közép-Európát befedő nagy magyar légbe: leváltottuk az ellenzéket!

MZP győzelmének legfőbb okáról született egy széles körben elterjedt nézet, mely szerint Orbán hamiskártyás kezét kell látnunk az eseményekben. Vagyis a NER küldte az embereit, országszerte fiatalok tízezreit, hogy Márki-Zayra szavazzanak, hogy áthúzzák Gyurcsány számításait, aki az első fordulóhoz hasonlóan az általa hőn szeretett Klárát vitette volna győzelemre.

Tovább

Mi a legjobb befektetés infláció esetén?

tizmillio-b-pengo.JPG

Vendég bejegyzés, szerzője Héder Sándor tréner, mérnök, címzetes egyetemi docens

A mai elszabaduló infláció esetén mi a legjobb befektetés?

Hadd osszam meg nagyszüleim tanácsát, akik megélték a múlt század eleji nagy gazdasági válságot, majd a pengő elértéktelenedését, a malenkij robotot, az államosítást, és az ötvenes éveket is. Nos, az ő tanácsuk az volt, hogy tanuljak, mert egyrészt, amit megtanultam, azt nem tudják elvenni tőlem, másrészt az nem inflálódik el (legalábbis nem olyan gyorsan, mint a pénz)!
Nagyanyám ballagási ajándéka egy nagy köteg pengő volt. Azzal adta át, hogy:

Tanulj fiam! A pénz bármikor elértéktelenedhet, de a tudás, amit megszereztél, az egész életedben kamatozni fog.

Tovább

Tudhattuk az eredményt az előválasztás második fordulója óta

valasztas-2022.JPG

Választási eredménykimutatás az NVI honlapjáról - 2022.04.04. - 1:20.

Gyorsjelentés az ellenzéki vereség okairól

Talán van, aki emlékszik arra, amikor Magyar György párás szemekkel papolt az előválasztás éthoszáról, miközben Márki-Zay Péter szájából a legdurvább negatív kampány dübörgött a háta mögött.
Akkor még lehetett volna tenni Márki-Zay kizárásáért emiatt – de semmi sem történt.

Tovább
süti beállítások módosítása