Gerillamarketing

2022.ápr.27.
Írta: Bognár L 2 komment

Az előválasztási pancser-puccs tanulságaiból

valasztas_1.JPG

Lenyelhetetlen gombóc az ellenzék számos követője számára a 2021 évi ellenzéki előválasztás eredménye. Előre nyilvánosan senki által meg nem jósolt eredmény született, amikor is Márki-Zay Péter felállhatott a győzelmi dobogóra és lelkesülten belekiálthatta a Közép-Európát befedő nagy magyar légbe: leváltottuk az ellenzéket!

MZP győzelmének legfőbb okáról született egy széles körben elterjedt nézet, mely szerint Orbán hamiskártyás kezét kell látnunk az eseményekben. Vagyis a NER küldte az embereit, országszerte fiatalok tízezreit, hogy Márki-Zayra szavazzanak, hogy áthúzzák Gyurcsány számításait, aki az első fordulóhoz hasonlóan az általa hőn szeretett Klárát vitette volna győzelemre.

Tovább

Mi a legjobb befektetés infláció esetén?

tizmillio-b-pengo.JPG

Vendég bejegyzés, szerzője Héder Sándor tréner, mérnök, címzetes egyetemi docens

A mai elszabaduló infláció esetén mi a legjobb befektetés?

Hadd osszam meg nagyszüleim tanácsát, akik megélték a múlt század eleji nagy gazdasági válságot, majd a pengő elértéktelenedését, a malenkij robotot, az államosítást, és az ötvenes éveket is. Nos, az ő tanácsuk az volt, hogy tanuljak, mert egyrészt, amit megtanultam, azt nem tudják elvenni tőlem, másrészt az nem inflálódik el (legalábbis nem olyan gyorsan, mint a pénz)!
Nagyanyám ballagási ajándéka egy nagy köteg pengő volt. Azzal adta át, hogy:

Tanulj fiam! A pénz bármikor elértéktelenedhet, de a tudás, amit megszereztél, az egész életedben kamatozni fog.

Tovább

Tudhattuk az eredményt az előválasztás második fordulója óta

valasztas-2022.JPG

Választási eredménykimutatás az NVI honlapjáról - 2022.04.04. - 1:20.

Gyorsjelentés az ellenzéki vereség okairól

Talán van, aki emlékszik arra, amikor Magyar György párás szemekkel papolt az előválasztás éthoszáról, miközben Márki-Zay Péter szájából a legdurvább negatív kampány dübörgött a háta mögött.
Akkor még lehetett volna tenni Márki-Zay kizárásáért emiatt – de semmi sem történt.

Tovább

Ne legyen gond az olvadékkal

olvadas.JPG

A hóemberről már lepotyognak a szénszemek meg a sárgarépa orr, „kezéből” tócsába hull a foghíjas seprű – vagyis évszakváltás közeleg. Az izmosodó tavasz olvadó hóról-jégről és latyakról szól. Szaporodik a dugulás, a kisebb-nagyobb áradás és így a duguláselhárítás meg a víztelenítés munkadíja is megjelenik a számlák között.
Mindig gondot jelent, amikor nagy mennyiségű hó és jég olvad egyszerre – fent a hegyekben és lent a házak ereszében - és nem rendelkezünk olyan csatornákkal, amelyek megoldást jelentenének a megnövekedett vízmennyiség elvezetésére.

Tovább

A magányos hős szerepében Márki-Zay Péter

magányos hős.JPG

Olykor némi pedagógiai célzattal – túllépve online elköteleződésemen – a negyedik évéhez közeledő unokámmal elsétálok a közeli újságárus pavilonjáig és mindkettőnknek veszek egy-egy újságot.
A minap is ez történt.
Domika verdákról szóló kiadványához két szép mini játékautó is járt, éppen ezért választotta ezt a sajtóterméket.
Nem voltam irigy a fiatalúrra, az én Magyar Hangomhoz ugyan nem járt két játékautó, de helyette egy Puzsér Róbert és egy Nagy Attila Tibor írás kigyenlítette a játékjárművek hiányát.

Tovább
süti beállítások módosítása