Gerillamarketing

2020.jan.22.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Figyelemgazdaság: melyik út vezet az olvasóhoz?

ujsagiras.JPG

A figyelemgazdaság (attention economy) központi kérdése, hogy az információ bőség idején miképpen ragadható meg a potenciális fogyasztók, érdeklődők, olvasók figyelme. Mindennapi tapasztalatunk, hogy irgalmatlan verseny zajlik a figyelmünkért.
Bloggerként, facebookkerként, újságíróként szintén azt látjuk, nagyon nehéz, sok szereplős terepen kell „megküzdenünk” azért, hogy írásunk eljusson azokhoz, akiknek szánjuk azt.

Tovább

Cross & roll

bmx-bringasok.JPG

Az ember bekapcsolja a televíziót, s kattintgatáskor egészen bizonyosan találkozni fog olyan mozgóképekkel, amelyekben kerékpár-zsonglőrök kaszabolják a fák magasában a levegőt, vagy nehezített versenypályán űzik egymást szép port felverve, olykor bukva, bringát és csontot törve.
BMX-es rock & roll, vagy még inkább igazodva a küllőkhöz, stílszerűbben: Cross & roll.

Tovább
Címkék: sport, bmx, bmx cross

Puzsér odapörkölt a reklámiparnak

interaction.png

„Szilárdan hiszem és vallom, hogy a reklámipar nemcsak fogyasztóellenes, hanem alapvetően kapitalizmusellenes, a marketingkampányok hullámverésében ugyanis nem a termékek és a szolgáltatások ár-érték arányai, hanem azok marketing-költségvetései, a hozzájuk rendelt logók és szlogenek megjelenésének ismétlésszámai versengenek.”
Az idézet a Vitairat a reklám ellen, a piac, a kultúra és a fogyasztó védelmében ... című, a Magyar Hang hasábjain megjelent Puzsér írásból származik.

Tovább

Atomlétesítmények és marketingháború

csernobil.JPG

Csernobil ma

Atomtervek Magyarországon: Paks 2, uránbánya, atomtemető

A jövő felé vezető út nem spontán alakul ki, hanem nagyon is tudatos tervezők rajzolják meg a nyomvonalát. Az út tervét persze el is kell fogadtatni, így a tervezők a marketinget hívják segítségül.
Pécsett, az atomlétesítményekkel kapcsolatban két útvonal terve sejlik fel a figyelmes polgár előtt.

Tovább

2021-től csak "közel nulla energiaigényű" épületek húzhatók föl

energia.JPG

Új követelmény: az energiaigény legalább 25%-át már megújuló energiaforrásból szükséges biztosítani

- Az építkezések jövőjével kapcsolatban a legtöbb szó az ÁFA változásairól hallható-olvasható, pedig az energetikáról, az energiafelhasználásról is önteni kéne az ismereteket - mondja Józsa Péter energetikai tanúsító.
Majd így folytatja.
- Az Európai Unió 2010-ben - az energiafogyasztás és környezetszennyezés csökkentésének érdekében - megfogalmazott irányelve alapján 2021-től Magyarországon is csak "közel nulla energiaigényű" épületek építésére lesz lehetőség.

Tovább