Gerillamarketing

2019.már.06.
Írta: Bognár L 1 komment

Mennyi urán kell egy hátizsákos atombombához?

Az az igazság, hogy eszem ágában sincs hátizsákos atombomba receptet közreadni, ebből kifolyólag az internetet ellenőrző szoftverek figyelmeztetése ellenére mind a magyar, mind az orosz titkosszolgálatok mellőzhetik blogbejegyzésem tanulmányozását!
Csupán arról van szó, hogy 2019 március 5-én az LMP Pécsett alternatív közmeghallgatás címen lakossági fórumot tartott, és a rendezvényen Kóbor József biofizikus kivetített egy táblát, amelyen szerepelt a hátizsákos atombomba előállításához szükséges urán mennyisége is.

nuklearis-veszhelyzet.JPG
Nukleáris vészhelyzet - Pécs. Felhívás a Facebookon

Tovább

Szégyenlős téma: WC higiénia

wc.JPG

WC higiénia és duguláselhárítás

Bár a lehető legkevesebbet tartózkodunk a mellékhelyiségben, kivéve persze a notórius WC-n olvasókat, elengedhetetlenül fontos a WC és környezetének tisztasága. Nem csak a higiénia miatt, hanem mert az elhanyagolt WC csésze előbb-utóbb megbosszulja magát, eldugul, és ilyenkor már nincs az a házi praktika, mely felveheti a versenyt egy duguláselhárító szakember aranykezével, csőgörényével, WOMA-jával.

Tovább

Amikor az internet népe odacsap

social.JPG

Amikor dühös lesz a nép

Nemrég a Gundel húzta ki a gyufát, magára haragítva az internet jóravaló népeit, akiknek a lángoló dühét a várban a miniszterelnöknek és a sleppjének kínált étel ára táplálta.
Meséken felnőtt, nem Magyarországon élő olvasók kedvéért: nem az volt a harag oka, hogy a kedvelt miniszterelnöknek drágán kínálná a pofátlanul profitéhes Gundel a betevőt, hanem pont fordítva. Vagyis az, hogy a jónép megítélése szerint a kegyelt urak és hölgyek a piaci ár alatt kapják még a kaját is, holott annyit keresnek, amennyit nem szégyellnek.
Ezt a közösségi dühöt jól kiolvashattuk az ellenzéki sajtó cikkeiből, a hozzászólásokból, a facebook és blogbejegyzésekből, a twitter csiripjeiből – és a saját, gundeles facebook fiókból és a Google Cégem táblából, ahol az egy csillagok mellé – hogy étteremről lévén szó stílszerűen fogalmazzak – odapörköltek rendesen.

A SUZUKI lesz a Gundel2?

Most a SUZUKI tette ki magát a goodwill-rombolás lehetőségének. Olyan társadalmi helyzetben, amikor a szakszervezetek felértékelődnek (gondoljunk csak a rabszolgatörvény elleni tiltakozások mozgósító erejére) elbocsátani egy potenciális szakszervezeti vezetőt, felér egy önnön lábon lövéssel.
De a „mi autónk” vezetői még ehhez is tudtak adni egy saját lábra leadott géppisztolysorozatot. Ugyanis az esztergomi gyár kapuja előtt megjelent ellenzéki képviselők 5 fős csoportját nem fogadták. Ilyesmit csakis önhitt, öntelt és egyúttal betojt vezetők engednek meg maguknak, és ezzel egy fél ország népét sértették vérig.
Meg lehet nézni a SUZUKI Google Cégem tábláját – a Google Maps felől lehet oda jutni – a hozzászólások, az egy csillagos értékelések a szakszervezeti ember elbocsátása óta mutatják: születőben a Gundel2!

Egy kis elmélet a közösségi népharagról

A tiltakozások terepén a tömeges, mondjuk úgy, a népi odamondás ellentéte a Lúdas Matyik egyszemélyes gerilla akciója.
Ilyenre is volt már példa kis hazánkban, amikor is ún. Google bombát robbantott a „magányos hős”. Fekete kalapos, vagyis nem teljesen szabályos SEO megoldásokkal, eszközökkel elérte, hogy a keresőben a gengszterek és a kurvák keresőszavakra a Fidesz honlapja állt az organikus találatsor élén.
Ennél finomabb megoldás a tiltakozás kifejezéséhez - a fentebb már említett cikk, blogbejegyzés, hírfolyam, egycsillagos beszólás és tweet mellett

  • az online petíció,
  • a mém-özön rászabadítása a „gonoszokra” vagy egy
  • flashmob, esetleg
  • tüntetés görgetése videón a weben és más
  • gerillamarketing akciók, mint pl. a Momentum aszfaltfirkálása a Legfőbb Ügyészség előtt.

Persze ha haragszik a nép, az már tartalmában és formájában is olyan kiszámíthatatlan lehet, mint az istenek haragja!

***

A témához kapcsolódik:

Atomtemető: ezt tudtuk meg a Tudásközpontban

tudaskozpont-pecs.JPG

A pécsi Tudásközpont rojtossá foszlott uniós, és koszos nemzeti zászlóval fogadja a látogatót

Atomtemető a közelben

Las Vegastól nem messze, a nevadai sivatagban, a kísérleti atomrobbantások gombafelhőjét egy biztonságosnak vélt távolságból 3 dollárért bámulhatta meg az atomkorszak kezdetén a jónép. Aztán szépen elmerülhetett a város kaszinóinak valamelyikében, hogy újabb dollároktól szabaduljon meg.
Ma viszont a Vegastól 150 kilométerre lévő atomhulladék tároló léte ellen bőszen harcol a szerencsejátékok városa, mert nem akarja elveszíteni a szerencsét próbáló, a város létét, gazdagságát biztosító vendégkörét!
Ennyit változott az idők folyamán a hozzáállásuk.
Mindezt 2019 január 29-én este tárta Pécsett a meglepően nagyszámú hallgatóság elé Kóbor József biofizikus, sugárvédelmi szakértő, LMP-s önkormányzati képviselő.

Tovább

Véren vett buszmegálló

A hagyományostól az unortodox megközelítésig

Az egyszerű pórnép már csak olyan, szereti, ha a buszmegállók állandó nevet viselnek, mert így sokkal egyszerűbb számára a tájékozódás. Ez az állandóság tulajdonképpen záloga annak, hogy a városlakó ott szálljon le a tömegközlekedés – egyébként sűrű füstöt eregető – járművéről, ahová szándéka szerint érkezni akar.

Tovább
Címkék: botrány, Pécs