Gerillamarketing

2023.már.21.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Cégvezetés nélkül a weben védtelenek a dolgozók

my-business.JPG

Sok intézmény, vállalkozás, különféle cég nem reagál a Google Vállalkozás profil (My Business; Cégem) ingyenes felületére érkező érdeklődésekre, kérdésekre, véleményekre.
Ez kettős hiba.
Egyfelől a vezetők nem szerzik meg az innen begyűjthető értékes tapasztalatokat, amelyek a cég vagy intézmény tevékenységéről, termékeiről, szolgáltatásairól vallanak. Olyan, ingyen az ölükbe hulló tapasztalatokról mondanak le, amelyeket pedig beépíthetnének a tevékenységükbe, a marketingkommunikációjukba.

Viszont nem sajnálják a pénzt közvélemény-kutatásokra, amit közpénzből működő állami-önkormányzati intézmény esetén a hozzáértők joggal nehezményeznek. (Például városi rendelőintézetek).
Ezek a közvélemény-kutatások persze általában fényes sikerekről szólnak, esetleg fontos részeredményeket hozó, fáradhatatlan küzdelemről zengenek a jobbítás frontján.

Tovább

Linképítéssel erősítsd a honlapod elérhetőségét

linkhháló, linképítés

Mi is az a link és linképítés a weben

A link egy olyan elem egy weboldalon, amelyre kattintva átirányít egy másik weboldalra vagy ugyanazon az oldalon belül egy másik részre. A linképítés pedig azt a folyamatot jelenti, amikor egy weboldal tulajdonosa igyekszik minél több és minőségibb linket szerezni a saját oldalára más weboldalakról.
A link egyszerre út és erő. Vagyis megmutatja, hogy merre menj, hol találod azt a tartalmat, amit a szövege (anchor text) ígér.

Tovább

A gerillamarketing blog és az AI

AI által generált kép.JPG

AI - mesterséges intelligencia - által generált kép. Forrás: Pixabay

Új ismerősöm AI, a mesterséges intelligencia

Barátkozunk. Mármint a mesterséges intelligencia (MI/AI) a ChatGPT honlapja mögül és jómagam, a Gerillamarketing blog képviseletében.
A ChatGPT most (még?) ingyenesen használható, tanuló fázisban löki a szöveget és magyarul is érti - megválaszolja a kérdéseinket. A társalgás kérdés felelet formájában zajlik.

Tovább

Egyszerűsítés – emberi léptékek

piros-gyogyszer.JPG

Orvosnál

A minap egy kedves, barátságos orvosnőnél égettem le magam. A gyógyszereimről érdeklődött, mit is szedek.
Ám az a baj, hogy a bonyolult, hosszú, tudományos nevű gyógyszerek nevét nem szoktam megjegyezni, a hétköznapok során egyszerűsítek. Tehát szedem a "kis pirosat", a "nagy fehéret" meg a "kapszulásat". De azt mégsem mondhattam az orvostudományok jeles képviselőjének, hogy este szedem a kis pirosat, reggel a nagy fehéret és így tovább.
Néztem magam elé bambán, vajon minek mi lehet a neve.
Égtem, mint a rongy.

Tovább

Előállítják a minisztert - frissítve

diaktuntetes_1.JPG

Diáktüntetés Budapesten 2022 október 23-án

Már 2018-ban is volt diáktüntetés

Az alábbi bejegyzést 2018 márciusában írtam az akkori diáktüntetés alkalmával. Érdemes visszatekintenünk, hogy lássuk, a tüntetések blokkolása, ellehetetlenítése érdekében milyen más módszereket használt a hatalom. Akkor sem finomkodtak, csak másképpen tették. Ám mindkét tüntetés körül a nyers, brutális hatalmi eszközöket vetették be. Akkor rendőri intézkedések, pénzbüntetés, ma elbocsátások és azzal való fenyegetés az eszköz.
Akkori bejegyzésem ma is érvényes, legfeljebb a miniszter nevét kell átírnunk Balogról Pintérre. Minden más stimmel!

Tovább
süti beállítások módosítása