Anti gerillamarketing

Ha létezik anti marketing, márpedig létezik, akkor anti gerillamarketingnek is léteznie kell. Bár a Google kereső eddig még nem talált ilyet. Ám most lesz.

A pénznek nincs szaga?

Közismert tény, hogy a dolgok hatnak egymásra, s így a szavak, az események, a képek, a mondatok is átitatják egymás jelentéstartalmát, ha megfelelő közelségbe kerülnek egymáshoz.
Aki azt mondja, hogy ezt szinergiának nevezik, annak telitalálata van.

Most örömhír következik, elvégre annak számít, ha egy középerős magyar városban nyilvános WC-t nyitnak meg a szükséget szenvedő turisták és a tébláboló városlakók számára.
Pécsett ez történt a Kórház téren és a felhúzását követően azonnal látszott, a hely alkalmas a nagy, üres felületetével reklám célokra is.
Azt gondolnánk, hogy ilyen helyen marketing tevékenységet végezni, reklámozni - éppen a szinergia miatt - tulajdonképpen nem lehet.
Ugyanis cégünk, vállalkozásunk, intézményünk, csapatunk tevékenységét, annak minőségét könnyen össze fogja mosni a köznyelv a nyilvános WC anyagtartalmával, és ezt az eredményt jobb helyeken kerülni szokták.

pecsma.JPG

Pecunia non olet, vagyis A pénznek nincs szaga - mondták a római nyilvános WC-k üzemeltetői

Ám Pécs hajlik az unortodox marketing felé, s a város, az önkormányzat híreit jó pénzért közzétevő PécsMa médiumot hirdeti a szükségüket végezni akarók objektumának falán.
Rossz nyelvek szerin így a hírek nem csak az igazsággal vannak átitatva.

Gyógyszerész hallgatóknak nem kell a sport?

A pécsi Rókus utca 2 alatt évekkel ezelőtt, amíg vegyipari szakközépiskolaként működött, gyakran pattogott az udvarán a labda, hiszen nagy méretű sportpálya nyújtott erre alkalmat a zárt területén.
Ám azóta sok-sok Andaxin lefolyt a Dunán, az intézmény ma már az egyetem kezelésébe került és a patinás falak között gyógyszerészképzés zajlik.
Viszont nem pattog a labda immár sohasem.
A sportpálya parkolóvá lényegült át, a tanári kar így kerüli ki a nyilvános parkolók szűkös helykínálatát és drága használatát.

gyogyszeresz-kepzo.JPG

Sportpályából parkoló Pécsett

Ebből persze az is következik, hogy gyógyszerész hallgatóknak nincs szüksége szabadtéri sportpályára, nem kedvelik se a kosárlabdát, se a focit, se a kézilabdát - se semmi mást.
A leendő egészségügyi dolgozók egyetemi szinten sajátítják el a mintát, a sportpálya parkolásra való!
Persze nem nagyon örülnék, ha tanulás helyett holmi labdázgatással töltenék az olykor felszabaduló időt, hiszen gyógyszerészként - egy mozgáshiányos, túlsúlyos nép körében - bőven lesz mi ellen  küzdeniök.

***

Érdemes olvasni őket, gerillamarketing bejegyzések és oldalak: