Horthy arca az ellentengerben

Bejegyzésem abból az alkalomból született, hogy a BAMA.hu kimoderálta az írása egyoldalúságára világító két mondatos hozzászólásomat a Horthy-t méltató cikke - Százötven éve született Horthy Miklós – mögül.
Egy idézet a BAMA.hu-n megjelent cikkből, amely cseppként mutatja a tengernyi (ellentengernyi?) szöveg lényegét:
„... szívós, ügyes és felelősségteljes külpolitikával eléri, hogy az elszakított területek visszaszerzésével a magyarságnak végre a számára legfontosabb – a sikerélmény – megadassék. „

A történelmi sikerélményről

 

horthy-muve.JPG

1.) Üdvözlöm a hozzászólásom törlését! Egy-egy webegységnek joga és kötelessége, hogy a szélsőséges megnyilatkozásokat moderálja, vagyis eltüntesse a felületéről. Láthatjuk, a BAMA.hu szerkesztői figyelnek a hozzászólásokra, tehát fontos számukra a visszajelzés, a vita, a különböző nézőpontok ütköztetése - elvégre ez egy tárgyilagos lap, nem propaganda újság - de nem tűrik a szélsőséges nézeteket. Topon vannak!

2.) Üdvözlöm a döntést, mert világossá tette számomra, hogy a Mediaworks betűtoszogatói szélsőségnek tekintik, ha valaki az általuk az 1956-os forradalom hősi halottjának nevezett (sic!) Horthy dicshimnusza mellett hiányolja a több százezer magyar áldozat, a porig rombolt Budapest tényeit. Ilyen tények az emberiesség, vagy a gazdaság területén – Prónay pribékjei a megmondhatói - a "szegedi gondolattól" a "győri programig" szép számban akadnak.

3.) Üdvözlöm a döntést, hozzászólásom letörlését, mert a Mediaworks egyértelművé tette, hogy helyesen cselekedtem, amikor az írott lapot már rég lemondtam (Új Dunántúli Napló), mert amit közzé tesz, az reménytelenül egyoldalú, hazug és silány.
A magyar hírlaptól (szándékosan kisbetűzöm) átvett Horthy-izé valóságos géniuszt mutat be számunkra, de a barátai által Mukinak becézett Horthy Miklós tehetségtelenségéről, amely például a kiugrási kísérletnek nevezett katasztrofális bohózatban megnyilvánult – árva szó sem zengedez.

Hálám jeléül hadd köszöntsem dallal a szerkesztő munkáját:

***

Korábbi jegyzetem Horthy hatásáról: Horthy Miklós fehér lova forog a sírjában!