Szél Bernadett nem integrál, hanem rombol

Szél Bernadett, aki kint is van meg bent is

 

szel-bernadett_1.JPG

A Magyar Nemzet online így láttatja Szél Bernadett LMP elnököt - és a főcímük is sokat mond

Az LMP társelnöke minden bizonnyal azt gondolja, hogy most ő áll a centrumban, ő integrálja az ellenzék erőit és viszi győzelemre őket Jobbiktól a DK-ig – bár úgy, hogy „a nem érték, hanem sorsközösség” szöveggel egyúttal mindegyiktől el is határolódik.

A híres vasárnapi „ugorjanak be hozzám” találkozó a DK-nál – amelyen az MSZP-Párbeszéd is részt vett, de amit a Jobbik kihagyott - egy tárgyalástechnikailag meglehetősen furcsa magatartást hívott elő a Szél Bernadett vezette LMP-s küldöttség. Megkíséreltek úgy tárgyalni a DK-val, hogy a diskurzus előtt, közben és utána is folyamatosan azt kommunikálták, hogy hányingerük van a tárgyalópartnertől.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nem voltak hajlandóak az újságírók rendelkezésére állni a DK molinója előtt, inkább az utcán nyilatkoztak.
Szél sajnos nincsen tudatában annak, hogy egy párt logója, szimbólumai jelentős értéket jelentenek az adott párt tagjai és szimpatizánsai számára, s aki ezeket a szimbólumokat (vendégként) megsérti, az megalázza a szimbólum tisztelőit. Tegnap egyetlen fölösleges gesztussal az LMP delegáltjai félmillió szavazót aláztak meg – és ezáltal nagyjából ennyi átszavazót veszítettek el! A fölöslegesen csiholt indulatok szépen felerősödnek Szél tusványosi kirándulásának emlékétől is.
Két ilyen hibát érett politikus aligha engedhet meg magának.

Mit hihetünk az LMP céljairól?

Szél Bernadett sajnos azt sem látja, hogy három héttel a választások előtt az ő pártja céljairól még bárki bármit elhihet.

1.) Koordinál az MSZP-Párbeszéd és DK szövetséggel a Jobbik távolmaradása esetén is, garantálva, hogy patthelyzetben a Fidesszel nem fog koalíciót alkotni;
2.) Elutasítja az 1-es pontban írt együttműködést, de fölvállalja ugyanezt a Jobbikkal;
3.) Senkihez sem csatlakozik, úgy indul a választásnak, eljátszva, hogy ő mindent megtett az ellenzéki összefogásért;
4.) A tusványosi alapokra építve a Fidesszel lép együttműködésre, majd koalícióra; legfeljebb föláldozza a magasabb társadalmi és pártérdek oltárán társelnökét, Hadházyt;

Szél Bernadett azt sem látja, hogy a két legfontosabb, a közvélemény szemében az LMP-hez kapcsolt témában beelőzik, magyarán „elveszik tőle”. Az egyik Paks 2, amit a Karácsony árnyékkormány visz el, a másik a fideszes mutyik leleplezése, amit Hadházy elől a Magyar Nemzet révén Simicska, vagyis a Jobbik oroz el. És ezáltal szép lassan a szavazókat is vihetik.

A kormányváltást akaró többség türelmével már nem lehet játszani, csak eljátszani. Tartok tőle, hogy Szél Bernadett éppen ezt teszi.

***

Előzmény a blogban:
Az LMP lekéste a versenyt