Pécsiek követelik a polgármester lemondását

Gyenge kezű vezetés

A Toller-jelenség c. portrékönyvben a szerző (Füzes János) Gyurcsány Ferencet is megkérdezte, miként vélekedik Pécs polgármesteréről, az MSZP politikusáról.
Gyurcsány eszmefuttatásából kiderült, hogy Toller egy különlegesen erős kezű polgármester, és ez olyankor, amikor az MSZP ellenzékben politizál, akkor nagyon jó dolog, ám amikor hatalmon van, akkor nem annyira jó.
Napjainkban Orbán Viktornak aligha kell attól tartania, hogy a jelenlegi polgármester, a fideszes Páva Zsolt, vagy bármely baranyai embere keresztbe tenne akaratának, s ha nyilatkozatra bírnák Páva személyét illetően, akkor aligha nevezné őt erős kezűnek.

pecsi-tuntetes.JPG

Pécs, 2017 december: tüntetők kiállnak a civilekért és a polgármester lemondását követelik

Pécs éppen most adta el lelkét és önállóságát a kormányzatnak, amely gyámság alá helyezte a mecsekaljai várost a pár év alatt „észrevétlenül” felhalmozott kilenc és fél milliárdos hiány fejében.
Ezt az összeget három év alatt kell(ene) visszafizetni az egyszer már az adósságaitól megszabadított megyeszékhelynek.
Pécs lakosságának egyre nagyobb hányada ébred rá arra, hogy a város vezetőinek tehetsége, gazdálkodási képessége finoman szólva megkérdőjelezhető, egyre hangosabban hallik a lemondásukra ösztökélő hang.

Támadás a civilek ellen

Ám más is borzolja a pécsi polgárok kedélyét.
Hoppál Péter, a Fidesz pécsi elnöke és kulturális államtitkár, arra szólította fel a város cégeit és lakóit, hogy ne adjanak bérbe ingatlant az Emberség Erejével Alapítványnak, mert az Soros-propagandaközpontként fog működni. (Ezzel a szomszédos Kaposvár polgármesteréhez csatlakozott, aki szerint ennek, és a hasonló Soros pénzelte alapítványoknak az a célja, hogy tömegesen telepítsenek be migránsokat Magyarországra).
Hoppál „kérését” nyilatkozatban erősítette meg a pécsi önkormányzat.

Pécs számos polgára tiltakozik. Petíció és tüntetés tarkítja a decemberi ünnepi készülődést.
A szombat esti tüntetés egyik szónoka az Emberség Erejével Alapítvány irodabérletének tiltásával kapcsolatban kifejtette, hogy tudomása szerint ingatlanok adás-vételéről, lakóinak meghatározásáról utoljára a zsidó törvények idején volt szó.

A példaképük nyomdokain cselekszenek

Ez a történelmi visszapillantás erősen elgondolkoztatott.
Ugyanis az a politikai erő, amely most is kezében tartja a várost, azt az Esztergár Lajos polgármestert tartja példaképének – díj, utca, intézmény viseli a nevét-, aki megszervezte a pécsi zsidóság kisemmizését, megalázását, gettóba kényszerítését és átadta a négyezer embert a náciknak, hogy azok haláltáborban végezzenek velük. > A pécsi Esztergár-kultusz; Szobrok, utcanevek - felborult pécsi közmegegyezés.
Vagyis olyan közszolga a példaképük, aki - jótéteményei mellett - bármit végrehajt!
Pedig választhatták volna Nikolits Mihály pécsi főispánt is, aki nemet mondott az őrültségek végrehajtására. („Nem akarok olyan kormányrendszerben szerepet vállalni, amely állampolgárainak egy csoportját egy idegen hatalomnak adja át, és azok elszállításában közreműködik.”)
Ám úgy fest, Orbán rendszerében nem példa az őrülettel szembeni ellenállás, a tisztesség megőrzése érdekében a lemondás.