A nővérek a bányában dolgoznak

Bányászból nem lesz nővér

Amikor a rendszerváltás környékén lakatot tettek a bányák bejáratára és megszűntek másutt is a férfiasnak gondolt kőkemény foglalkozások, az a mondás járta a mindent átképzéssel megoldani akarók bosszantására: bányászból és olvasztárból soha nem lesz nővér!
És tényleg nem lett.
Most, mintha mindennek a fordítottjával próbálkoznánk Magyarországon: vajon a nővérekből lehet-e bányászt varázsolni?!

Elvileg persze lehetne, gondoljunk csak a traktoros lányokra-asszonyokra az ötvenes évekből, csak az a probléma, hogy nincs elegendő bánya.

Így aztán kicsit más irányt vettek a dolgok, és más irányt vettek a nővérek is:

ikea-soroksar.JPG

Nővérek menekülési útvonala: kórháztól az IKEÁ-ig

Mindenesetre szerencsés polgárnak mondhatja magát, aki a soroksári új lakberendezési áruházban lesz rosszul, hiszen első osztályú ellátásban részesíthetik az ott szolgálatot teljesítő (nővér-) eladók. Ha az IKEA ügyes személyzeti politikát folytat, s néhány orvost is magához csábít, hamarosan kisebb-nagyobb műtétekre is sor kerülhet a magyar áruházaiban. Fekhely, nővér van hozzá elegendő.

Sziasztok londoni magyar nővérek!

Persze nem minden magyar ápolónő dolgozik hazai áruházakban, vannak, akik külföldre távoztak, ráadásul egészségügyi intézményekben helyezkedve el.
Egy korábbi bejegyzésem alkalmával, amikor az olvasottság elérte a 6.000 oldalletöltést - vagyis már elegendően nagy számot kaptam következtetések levonására - a Google Analyticsben megnéztem, honnan jönnek az olvasók a Gerillamarketing blogomba.
Ezt az eredményt kaptam:

london-magyar-varos.JPG

Lám, London piszkosul nagy magyar város, a 9., ahonnan a legtöbb olvasóm érkezik. Azok között, akik a ködös Albion fővárosából nyitottak a blogra, nyilván a drága nővéreket, az okos egészségügyi asszisztenseket is megtaláljuk.
Az ilyen felismerések persze arra a felelősségemre hívják fel a figyelmet, hogy a hazai viszonyokról pontos, precíz képet adjak, már ameddig az egészségi állapotom ezt megengedi.

---

Még egy kis majdnem valóság: Véresen komoly

***

P.S. 2017.06.25.
A korrektség megkívánja, hogy beszámoljak arról a hírháborúról, amely több fronton zajlik az "IKEA-nővérek" ügyében.
Egyfelől a kormányzat szerint nyáron a betegek is szabadságra mennek, nincs a kórházakban semmiféle orvos és nővérhiány.
Más hírek szerint nem mentek nővérek az IKEÁ-ba. Mondhatnánk azt is: a nővérek máshová mentek.
Az IKEA nem nyilatkozik az ügyben, hogy a dolgozói honnan érkeztek.