Nem figyel a Figyelő

A múltat végképp eltörölni...

Jómagam több helyről is linkeltem a Figyelő nevű lap 2007. évi, 10. számát, pontosabban annak online változatát (mivel online marketingről, SEO-ról esik benne szó, s a lap tőlem is kérdezett ezt-azt, s ezekre a kérdésekre válaszoltam is.)

Néhány napja viszont a számítástechnikai rendszerem un. törött linkként mutatja ezeket a linkeket, vagyis olyanoknak, amelyek nem érnek célba.

Ezért aztán rálépve a linkek terítette szőnyegre ellépdeltem az url-re, ahol ez a felirat fogadja a korábbi lapszámok iránt érdeklődőt:

figyelo.JPG

" A válasz csak akkor fontos, ha a kérdés jó." - üzeni a Figyelő.
Tehát, mivel nem kaptam választ, rossz a kérdésem - fordítom le magamnak az üzenetet.
Ám lehet, hogy nem is ebben a stílusban fogalmazták meg eredetileg ezt az üzenetet, hanem mondjuk úgy: aki hülyén kérdez, annak nem mondunk semmit.
De ez nem gerillamarketing!
Sőt, nem marketing.
Sőt: antimarketing!
De akármilyen stílusban is fogalmazták, mindenképpen marketing gyöngyszemmel állunk szemben, mert viszonylag ritka, hogy a látogatót feddjék meg egy honlapon a website üzemeltetőjének intézkedése, hibája miatt!

E-mailre illik válaszolni

Az üzenet vétele után mailben érdeklődtem az online szerkesztő címén, hogy a régi lapszám elérhetetlensége ideiglenes vagy végleges állapotot-e.
Válasz még nincs, pedig a kérdés jó és a válasz is fontos - lenne!

PS. 2017.04.12.

A Figyelő archívuma - ámbár más url-ekkel - visszaállt.
Tanulság, hogy mérgelődéstől kímélhetné meg látogatóit egy átszervezés alatt lévő honlap, ha tisztességes tájékoztatást adna arról, hogy milyen munka zajlik, mi vele a cél, mi lesz a munka befejezése után.
Azok a látogatók, akik nem figyelnek a törött linkjeikre, azok még most sem tudják, hogy ilyenjük van, s ők is téves útra viszik látogatóikat.
A látogató finom elmarasztalása, vagy legalábbis homályos utalások elhelyezése a honlapon - egyértelmű közlés helyett - pedig az online marketing szabályainak semmibevételét jelenti.
És az sem egy kedves gesztus, hogy az érdeklődő e-mailre nem küld választ a lapgazda.