Amire nem gondolunk esküvőkor: sofőrszolgálat

Haláli különbség


eskuvo_1.jpgKét esküvő között az lehet a legnagyobb különbség, hogy az egyikre hívnak sofőrszolgálatot, a másikra pedig nem.

Az esküvő hallatlanul izgalmas feladatot jelent két család számára is. A szervezők - bármilyen lelkes amatőrök is - minden bizonnyal kihagyják a sofőrszolgálat beiktatását. És ezt bizony rosszul teszik...
Mert nézzük csak, mi kell egy klassz esküvőhöz: menyasszony, vőlegény, bejelentett időpont a házasságkötést intéző hivatalhoz, csokrok, esküvői fotós, hja, el ne felejtsem GYŰRŰK is kellenek, meg meghívók a nyomdából, (ki adja postára, melyik szigorú anyósjelölt?), aztán éttermet is foglalni kell, jaj, melyik zenekart hívjuk (vagy gépzene legyen?), kik legyenek a koszorúslányok, melyik menüt válasszuk, úristen a Gizi tejérzékeny, a Pistát hová toljuk a kerekes székével, milyen bort, pezsgőt, sört, pálinkát, vodkát szolgáltassunk fel... és így tovább a végtelenségig.

Száz olyan esküvőre érkező vendégből, aki a saját gépkocsijával érkezik, általában tíz nem tudja megállni, hogy egy ünnepélyes délután és tánccal, beszélgetéssel töltött éjszaka közben egy kortyot se igyon - Pista ne hülyéskedj, hát nem iszol a fiatalok egészségére, csak egy kortyot a Józsi pálinkájából, hiszen rád gondolt meg az Orbán Viktorra, amikor a körtéből isteni nedűt varázsolt - és akkor Pista megnyalja a pálinkás pohár szélét, aztán még egyszer megteszi, mert ízlik neki és a harmadik nyalással persze már a saját hajnali halálába is beleiszik, mert bele fog ülni az autójába.

Pedig milyen egyszerű lett volna a Sofőröm Sofőrszolgálattal megbeszélni, hogy szeretnénk, ha a vendégeink ihatnának és jó volna, ha hajnalban a saját autójukkal együtt hazavinnék a násznépet a saját otthonukba, baleset, büntetés és haláleset nélkül, hogy jövőre ne kelljen a Pista mellé mást is odatolni kerekes székkel, s pláne, ne az maradjon meg az esküvő emlékéből, hogy a János, a felesége meg a két szép gyerekük milyen szörnyű halállal halt az úton az esküvő végeztével.
***

Életmentő linkek profi és professzionálisan gondolkozó, vendégeikkel törődő amatőr esküvőszervezőknek: