A kamara beintett Pécsett

A kamara megelégelte

A pécsi gazdasági önkormányzat, vagyis a kamara, elhűlve tapasztalta, hogy a városháza éppen úgy csorgatja tovább Pécs jövőjét, mint húsz év óta az elődei. Vagyis nem kérdez az önkormányzat se Istent, se Máriát, hanem csavarint egyet az adóprésen, s gebedjen bele nyugodtan, aki nem bírja a terhelést!
 

 

Ám a kamara most közleményben tudatja, hogy nem úgy van az polgárpajtások, per lesz ennek a vége, mert a városházát igenis törvények kötelezik arra, hogy érdemi egyeztetést folytasson a kamarával, s olyan ügyekben, amelyek a vállalkozók és a lakosság többségét érintik nem elegendő néhány önmagát zseninek tekintő városatya hirtelen zseniális sziporkája, hanem a gazdasági önkormányzattal is egyeztetni kell, s ha az nem ért egyet, fájdalom ugyan az egy politikusnak, de akkor is ismertetni kötelező a cáfolhatatlan érveket.

Sikerpropaganda kontra valóság

Pécs mindenféle sikerpropaganda ellenére a legeladósodottabb magyar város, Pécs gazdasági teljesítménye utolsó a regionális központok körében és infrastrukturális hátrányát tovább mélyíti, hogy pl. az úthálózatának fejlesztése nincs is napirenden.

adóforintok

 Forrás: Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Ami a pécsi vállalkozók számára szintén idegtépő valóság, az az a tény, mely szerint ez egy kilencszázalékos város! Ez itt nem azt jelenti, hogy a megszerzett üzletekből kilenc százalékot kell valakinek a városházán leperkázni, hanem azt: a városi megrendeléseknek csupán ennyi százaléka jut pécsi vállalkozókhoz. ( > A kilencszázalékos város ).

Miközben EKF ügyben (Európa Kulturális Fővárosa, Pécs 2010) is zajlik a siker sulykolása, aközben feledésbe merülnek azok az ügyek, amelyek joggal borzolták a kedélyeket.
(Egy példa, amikor nyílt levélben kérdi meg e sorok írója, hogy lopni tetszenek-e vagy csak trehánynak tetszenek lenni: > Nyílt levél Szász Andreának, EKF, Pécs )

Szóval lehet, hogy példa értékű perre kerül sor: a kamara odacsap a valóság nevében, mert törvénytelenül működtetik az adóprést Pécsett!
***
Pécs vállalkozói számára - jegyzem meg szakmámból, a saját vállalkozásomból adódóan - azért vannak online marketing, keresőmarketing lehetőségek.
Például: 

Címkék: adó, kamara, Pécs