Sallert a kopaszra!

Európai Uniós zászló - Sallert a kopaszra
Te rongyos élet

Rongyos zászló kormányhivatalon

Nézem a falat, a falon a táblát, a táblán a kormányhivatal feliratot, s nem hiszek a szememnek: koszlott-foszlott zászló hirdeti, Magyarország az Európai Unió tagja. Magyar zászlót viszont nem lobogtatnak a fényes szellők, tartója helyén eső maszatolta, mocskos csík fut az utcafronti falon.
A rojtosra tépett, kifakult EU-zászló mellett a táblán a felirat: Baranya Megyei Kormányhivatal…
Aztán még egy tábla: Lázár Vilmos utca 12.

Valóságos koki ez, szinte sajog a fejem búbja. Miféle trehányság ez, miféle belső ellenőrzés tűri ezt a pimasz rendetlenséget? Hogyan tűrheti ezt a rend kormánya, a rendhez hű erők önkormányzata?

Miféle rend ez?

Rendpártiság

Az a fajta rend, amely az élet minden területén bünteti a rendetlenséget, az utcai szemeteléstől a média komment-háborgáson át a közlekedésig, amely rend az utcazenészeket és a kéregetés más iparosait, példának okáért a hajléktalanokat is bűnözőkként űzi el a városokból, amely rend a pimasz korengedményeseket visszamenőleges hatállyal küldi munkába megint, ráadásul rendőri felügyelettel – szóval ez a rend hogyan mutathat ilyen mocskos, rendezetlen ábrázatot az utcai járókelőknek? Miféle példamutatás ez?

Az emberben még az is felmerül e trehányság láttán, hogy odabent még a NENYI sincsen kifüggesztve. És azért az már tényleg sok volna a rendszerető polgár számára.
Kokit kaptam, Pécsett immár egy hete a képen látható szörnyűséget bámulhatom.
Mit is mondhatnék dühömben: sallert a kopaszra!

***

PS.
Ma, 2011.08.03-án újra ránéztem a pécsi kormányhivatal erdészeti igazgatóságának épületére és láttam, hogy délen a helyzet - látványilag-épület-kinézetileg, sőt nemzeti tartalmilag - sajna változatlan.
Így aztán újra káromkodtam egyet, emígy: sallert a kopaszra!

PS. 2011.08.13.
A EU zászlaja helyén ma fekete zászló leng az épületen. Piros nyele van. Hm, a kormányhivatalnak nem igazán van érzéke a zászlók esztétikájához. A halálesetet sajnálom, ezért ma nem kiáltok sallerért.
 

PS. 2011.09.04.
A fekete zászló helyére visszatették a rojtos, foszlott EU-zászlót. Hát erre már tényleg nem tudok mit mondani!

PS. 2011.09.08.
Heppiend - Már szépen lobognak a zászlók a kormányhivatalokon