A bérbloggerek, a Hír TV és Szanyi kapitány

bérblogger pénz- Hogy ezeket ki fizeti, azt nem tudom! - lökte oda felhevülten Szanyi kapitány a Hír TV két jeles riporterének a hírtelevízió erősen fidesz-székház felé billent stúdiójában.
A két riporter talán ekkor bólintott először a műsor folyamán, pedig rendesen bólintáshoz szokott társaság ők, péntek esténként a vendégeik pedáns jobboldali figurák, csupa megbólintható személyiség, nincs velük semmi gond, velük egyet lehet érteni, egy a zászló, egy az isten, egy az Orbán Viktor is.

Hanem ez a Szanyi kapitány, ez kicsit másmilyen volt, ennek nem minden mondatára lehetett bólintani, sőt, addig a gondolatsoráig, hogy ezek a bérbloggerek, ezek a baloldali bérfirkászok, ezek milyen ráérő genny társaság, szóval eddig a felismerésig egyáltalán nem lehetett a megszokott bólintássorozatokat útjukra engedni.
Ekkor viszont igen.

Lám, megvolt a közös ellenség, kimondatlanul is Gyurcsány Ferenc lett megnevezve az internetes tahók főnökeként.

A Hír TV törzsközönsége nyilván zsigeri izgalmat érzett, a műsor most végre visszatérhet a szokott péntek esti vágányokra, lám, Szanyi kapitány vasutasnak is bevált!
Hát annak tényleg, szögezem le magam is, hogy kivegyem kicsit a részem az egyetértésből.

De a műsor újra kisiklott, Szanyi vasutas kapitány félkatonai szervezetnek nevezte a FIDESZT, ami a riportereket újra ráébresztette arra, hogy ők nem talpnyalók, hanem riporterek, s bármennyire kényelmes is a bólogatás, erre mégse bólogathatnak csak úgy, felhőtlenül.

És most megyek és felveszem a pénzt!