Veréböröm: e-számlával mentik a fákat

E-számla és környezetvédelem

E-számla ügyben beszélgetünk, arról nevezetesen, hogy tényleg megmenti-e a fákat az öntudatos ökopolgár, ha nem papírboltban vásárolja a számlatömbjét, hanem elektronikusan kéri a forintokat. Rigóknak és a sokkal rosszabb PR-rel rendelkező verebeknek is jó hír: igen!

"Egy tonna papír gyártásához hozzávetőlegesen 1,7 tonna fa kivágása szükséges – a papír minőségétől függően. Az elektronikus számla használatakor továbbá szükségtelen a számla több példányának kinyomtatása..." - mondja a Számlaközpont ügyvezetője, egy interjú során ( E-számla a nagyító alatt ).

Miből készül a papír?

Nem véletlen ám a kérdés, mivel éppen a Számlaközpont Facebook fiókjában bontakozott ki óriási vita, hogy miből is készül a papír?! A vitát olvasva nem ártott ez az információ megerősítés.

(Ám gondoljunk azokra is, akik tesznek a fákra, meg a madarakra. Ők vajon tudják-e, hogy egy papír számla átlagos költsége 500 Ft, szemben az e-számla nagyjából tizedannyi költségével!?)

Mindenesetre fa ügyben jó szívvel ajánlom a Számlaközpont famentő-kalkulátorát a honlapjukról: http://www.szamlakozpont.hu/kornyezetvedelem