Mi is az a vírusmarketing?

A látszat olykor csal! Ha rámész ma, 2010. június 17-én, a Google.hu alatt a gerillamarketing szóra, a per pillanat 3. helyen álló honlapon - amely Magyarország leg-, fő- és első számú gerillamarketinges oldalának titulálja magát, figyelmeztető feliratba botlasz, amelyet a Google helyezett oda: az oldal káros lehet a számítógépe számára!
Magyarország első számú leg- és fő gerillalapja nem először vírusos, már többször szóvá tettem, hogy a gerillamarketing iránt érdeklődők kettős értelembe is becsapva érezhetik magukat:

1.) kapnak egy kedves, ám nem kívánt vírust a gépükre, amelyre nem számítottak, nem kérték, nem kívánták, mert nem akartak vírusírtással foglalkozni.

2.) A járatlanabbak azt gondolhatják, hogy ez a vírusmarketing: ráijesztünk a látogatókra, hogy vírusos az oldal - de mégse. Erre föl meg fogják jegyezni a cégünk nevét, amely Magyarország leg-, és fő-, és sokszor vírusos honlapja.

Korábban már arra is felhívtam a figyelmet, hogy a vírusírtással és a Google vírusveszélyre figyelmeztető feliratával néhány óra alatt "lehet végezni", csak érteni kellene hozzá!

Szeretném, ha a gondos, potenciális gerillamarketing iránt érdeklődő olvasó azt is tudná, hogy a gerillamarketing.lap.hu oldal azért továbbra is ajánlani fogja a vírusos helyet, mert véletlenül azt az oldalt is Magyarország fő-, és nagyon-nagy- és első-, meg minden gerillamarketinges cége - az a "vírusmarketinges" kezeli.
Hogy a wikipedia is büszkén ajánlja töretlenül - törölve a mások véleményét a gerillamarketing oldaláról -, azon ne lepődjünk meg, elvégre a jól működtetett kapcsolati tőke is marketing erő.

***

Tapasztalataimból - a vírusmentesítés sikeres menete:

A) fázis
1. lépés: az oldal vírusmentes változata került fel a szerverre
2. lépés: a szolgáltató új ftp jelszót adott
3. lépés: ez a jelszó nem a webmester amúgy kémprogrammentesített számítógépén tárolódik
4. lépés: FileZilla ftp program használata - (mondjuk egy régi Total Commander helyett)

B) fázis
1. lépés: A megtisztított oldalt felvettem a Google Webmester Eszközök oldalamra, és onnan kértem a Google-tól a felülvizsgálatot
2. lépés: a Google néhány óra múlva levette a feliratot!

***

Bookmark and Share