A lepkefing is kiszivárog avagy a Stohl-eset

"Hogy mi a szar van Stohl vizeletében, most még az is kiszivárog..."- mondja az ismerősöm, aki meglehetősen távoli ismerős, mert a közeliek nem így beszélnek. A "nem így" megfogalmazás nem a dolgok dialektikus megközelítésére, hanem azok megformáltságára vonatkozik.
Ha Magyarországon történik valami "közérdeklődésre számot tartó esemény", azonnal mozdul minden szakma színe-virága, dolgozni kezdenek az agyi transzformátorok, cseppnyi ondó, széklet, vízelet nem marad szárazon! Elemzések, részletesen kimutatott összetevők, jogtudori és politikusi nyilatkozatok világítanak rá a dolgok lényegére.

Stohl András bűnelkövető is be fogja járni a méltó utat. Könnyeiből javasasszonyok fogják kiolvasni a beszedett Viagra irdatlan mennyiségét, természetgyógyászok hada matat a kakiba majd, hogy szeretőjének, sőt szeretőinek névsorát abból tudományosan megállapítsa, és a politikusi szózat is elhangzik majd a liberális átokról, bemutatván a 300 Ft-os vizitdíj hosszú távú hatását a gyászos sorsú magyar színészéletre.

Ám ami ennél nagyobb baj: a hivatalos jelentések ugyanolyan szépen jutnak majd nyilvánosság elé Magyarországon, mintha nem is létezne hivatali titok. Vagyis a lepkefing is kiszivárog.
Ám ennek illatánál elbódulni elvileg nem ön- és közveszélyes mámor. Bár ki tudja...