Gerillamarketing

2020.júl.04.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Pécs és a lakatfal

lakatfal-pecs.png

Pécs és a lakatfal újbóli felfedezése

Örömmel olvasom, hogy Pécs hivatalos idegenforgalmi szakemberei vinnék a város hírét csalogatóbban, messzebbre s mélyebbre is, és ebből az alkalomból újra felfedezték a lakatfalat.
Sőt, erős hangsúlyt fektetnek rá, még jelképként is használnak egy nyitott lakatot, jelezve: nyitva a város szíve, nyitva a látogatók előtt a vendégszerető város is!

Tovább

Az eltűnt WC-papír nyomában

wc-papir_1.JPG

Koronavírus után: vissza a jövőbe

A Google Trends grafikonja - amely az interneten megvalósult keresések lenyomata - pontosan megmutatja nekünk, hogy a WC-papír utáni keresések száma a vírusjárvány kezdetekor a felhők magasába emelkedett, majd mára szépen visszazuhant a megszokott medrébe. Íme az ábra, egy évre visszatekintve:

wc-papir.JPG

Az ember persze azt gondolná, hogy nyilván Budapesten keresték leginkább ezt a nélkülözhetetlen áruféleséget a felvásárlási láz slágertermékeként, de nem! Budapest csupán a 10. helyet foglalja el e rangos versenyben.
Az élen Nógrád megye áll, majd Jász-Nagykun-Szolnok következik, de Hevesben is hevesen keresték a nélkülözhetetlent! De a járvány Békés népét is kihozta a béketűrésből, ám ez csak a negyedik helyet biztosította a webes árukeresésben.

Tovább

A SEO faék egyszerűségben

seo-tendenciak.JPG

Keresőoptimalizálás a faék egyszerűségtől a túlbonyolításig

Mottó: "Keresőoptimalizálás és a sóbányák...: „Több ezer találat lesz. Csak nagyon erős szerek hatása alatt képzelhetjük azt, hogy a mi cégünk lesz az első találat.”
Seth Godin: Na, ez már marketing!

A fentebb említett szerző pengén rávilágít: nem lehet a sok száz vagy sok ezer, sőt tízezer honlap mindegyike első a keresőben. S tegyük mindjárt hozzá, a vágyott első tíz-húsz találat között helyet foglalni sem lesz könnyű feladat.

Akarni és ígérni mesés helyet a Googleban - könnyű!

A fentiek ismeretében kell értelmeznünk a pompás ígéretekkel felturbózott hirdetéseket, e-mail cunamikat, amelyek első helyet ígérve gyűjtenék a pénzt.

Tovább

Viselkedési marketing

osszefogas.JPG

Mottó: „A marketing nem csata, nem háború, még csak nem is verseny. A marketing nagyvonalú tett: segít a problémák megoldásában."
Seth Godin

Az emberek tudják, hogy autóvezetés közben veszélyes a mobiltelefonálás – világszerte mégis minden nap milliók nyúlnak a volán mögött - akár nagy sebesség mellett is - a mobiljuk után.
Dan Ariely klasszikus példája ez, amellyel a viselkedési közgazdaságtan alapjait igyekszik lerakni, megalapozni és közénk szórva népszerűsíteni.

Tovább

A koronavírus nyomában: munkaerő hiányból munkanélküliség

epites.JPG

Mottó:
„Munkám során azt tapasztalom, hogy az újonnan épülő lakások és házak jó, ha 10%-os arányban felelnek meg a minimális szakmai követelményeknek...
Nem egy esetben már akkor csőtörés bemérésre kérnek segítséget tőlem, – mikor még át sem adták az épületet, vagy éppen a költözködő tulajdonossal kerülgetjük egymást.
A szakember hiány jelenleg már olyan méreteket öltött, hogy aki már megkülönbözteti a jobb kezét a bal kezétől, – az már szerelőnek minősül.” - írja szakmai blogjában egy műszeres csőtörés beméréssel foglalkozó mesterember. 

- A koronavírus járvány nyomán milyen változások mutatkoznak? Hazatért-e külföldről a tapasztalatokkal megerősödött munkaerő? Ha igen hasznosul-e a többlet tudásuk? - kérdem Bogdanovits Pétertől, az Aarenson Consulting fejvadász cég ügyvezetőjétől.

Tovább