Gerillamarketing

2022.jan.24.
Írta: Bognár L 22 komment

A magányos hős szerepében Márki-Zay Péter

magányos hős.JPG

Olykor némi pedagógiai célzattal – túllépve online elköteleződésemen – a negyedik évéhez közeledő unokámmal elsétálok a közeli újságárus pavilonjáig és mindkettőnknek veszek egy-egy újságot.
A minap is ez történt.
Domika verdákról szóló kiadványához két szép mini játékautó is járt, éppen ezért választotta ezt a sajtóterméket.
Nem voltam irigy a fiatalúrra, az én Magyar Hangomhoz ugyan nem járt két játékautó, de helyette egy Puzsér Róbert és egy Nagy Attila Tibor írás kigyenlítette a játékjárművek hiányát.

Tovább

Szerepek a politikai nyilvánosságban

3-majom.JPG

Ellenzéki kritika avagy kétfrontos klaviatúrák


Kaltenbach Jenő jogász, egyetemi oktató, jogtudós naponta tesz közzé politikai, társadalmi témájú bejegyzéseket a közösségi térben.
Ezek a bejegyzések nem csupán azért figyelemre méltóak, mert Kaltenbach Jenő 1995-től 2007-ig az ombudsmani tisztséget viselte, hanem mert friss szemlélettel, átfogó ismereteinek lencséjén át a kormányzatot és az ellenzékét is kritika tárgyává tette.
Mindemellett persze alapvetően a regnáló Fidesz hatalmának kritikusaként tarthattuk és tarthatjuk számon.

Tovább

A pécsi stadion mizéria

foci-Pécs

A pécsi stadion építése nagyon magyar történet

Az esetnek, amikor is a Fidesz-kormány 2021 karácsonyán visszavonta a pécsi focistadion megépítésére szánt összeget, számtalan magyarázata született. 

Megírták, hogy a pécsiek nem is akarták azt a stadiont, mert szerintük számtalan fontosabb dologra kellene a pénz; mások viszont az ellenzéki városvezetést hibáztatják, mert az nem végezte el a rájuk bízott feladatokat. Ékes tollal azt is megírták, hogy így jár minden ellenzéki város; sőt arról is szó esett, hogy a tolvaj kormány választást akar nyerni és az osztogatás miatt most visszafogja kicsit magát.

És még mennyi mindent megírtak!

Nekem viszont egy régi történet jut eszembe.
Az ellenzéki Pécstől a fideszes Kaposvárra vittek intézményeket, a beruházásokhoz szükséges pénzek is Baranyából rendre Somogyország fővárosába kerültek.

Aztán egyszer a politikai-gazdasági érvek hatástalanságát látva az akkori pécsi polgármester, a szocialista Toller László kifakadt: Pécs bármelyik templomán több torony van, mint Kaposváron összesen!

***

Ajánlom elolvasásra a sport vidékéről:

Magyar foci: a rongylabdától a rongyrázásig

Sport és politika

Címkék: sport, foci, Pécs

Vietnámi vendégmunkások toborzása Magyarországra

toborzott-vietnami-munkas.JPG

Az utóbbi hónapokban témaként alaposan begyűrűzött közbeszédünkbe egy egyébként egyáltalán nem új jelenség, a külföldi munkaerő, a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatása. Miközben a folyamat egy teljesen természetes reakció a hazai munkaerőpiaci hiányosságokra, a kérdéskört gyakran meglepettség, vagy értetlenség kíséri - vetem föl Bogdanovits Péternek, az Aarenson Consulting ügyvezetőjének.

- Mint minden ország belpolitikájában, úgy a hazaiban is átpolitizált téma a gazdasági bevándorlás, de abban mindenki egyetért, hogy termelni, gyártani, előállítani, szolgáltatni kell. Ha pedig kevés a belföldi munkaerő, akkor pótolni szükséges. Ez mindig is így volt - kapom a választ.

Tovább

Rájár a rúd a kutyapártra

Utcai gerillamarketing a Kétfarkú Kutyapárttól
Utcai gerillamarketing: a Kétfarkú Kutyapárt műve a pécsi utcán.

Lefutott a befutó hely

Márki-Zay Péter gyakorlatilag befutó helyet ígért a Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) az ellenzéki listán arra az esetre, ha nem indul a „viccpárt” az összefogás gyengítésére.
Kovács Gergely elnök ezt elutasította, és bejelentette, önálló listával és 85 választói körzetben egyéni jelölttel indul az MKKP a 2022. évi parlamenti választáson.
Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje erre válaszként dekralálta: mindenütt a kutyapárt ellen fog kampányolni!

Tovább
süti beállítások módosítása