Gerillamarketing

2022.sze.26.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Ha az ősember fázott, tüzet rakott a barlangjában

osember.JPG

Ez lehet a minta a modern korban is! Ha hideg van és fáznak a panelproletárok, induljon be a távfűtés a lakótelepeken.

Barlangháború

Erre persze lehet találni számtalan kifogást, hogy izé meg a többi dolog is. Például október 15 előtt a közös képviselő proletárnak kérnie kell a hatalmasságoktól. De a sokemeletes újbarlangban lesz aki kéri, s anyagi okokból lesz, aki nem. Máris kész a barlangháború.

A fő ősember nem így állt a fűtés dolgához. Kiszámolta: ha nem rakunk tüzet átfáznak a gyűjtögető asszonyok, a vadászoknak megbetegszenek az ízületei, s így nem csak betevő nem lesz, hanem a sámán sem fogja győzni a betegek ellátását.

Újbarlang: magyaros lelemény, amelyre oly' büszkék vagyunk

Az újbarlangban, ahol nem indítják a központi fűtést, a leleményes panelproletárok beindítják fűtés fokozatban a légkondikat, ahol pedig ilyen drága úri huncutságra nem tellett, az átalánydíjas gázzal működő konyhai sütő gondoskodik a kívánt hőmérsékletről.

A fő proletároknak ma is számolnia kellene, mi éri meg jobban. De rossz nyelvek szerint, ezek csak a saját hasznuk mérlegelésekor hajlandóak számolni, egyébként nem!

***

Na, még egy kis gerillamarketing hideg és meleg a forró tea mellé :

Ha fenn van a téli gumim, vannak elvárásaim az idővel kapcsolatban.

Nem először mondok hideget-meleget, de mindhiába.

A kamara nem hisz a NAV-nak?

coins-g14d41c559_640.jpg

Kamara: pénzt vissza nem adunk!

A média nagy terjedelemben tárgyalja a Magyar Narancs kérdésére érkezett hivatalos választ.
A kérdés arra vonatkozott, hogy a katás vállalkozásából kilépőnek vajon a kötelező kamarai tagdíj egynegyedévnyi része – amit már kamarán kívül tölt az egykori vállalkozó - vissza jár-e.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azonnal tisztázta, hogy nem, dehogyis jár abból az ötezerből vissza, még mit nem.

Tovább
Címkék: gazdaság, kata

Ársapka a meztelen fenekű polgár kobakján

benzin-arsapka-alatt.PNG

Pazarló ország lassú ébredése

Horgászidény van, sok százezernyi pecás pattan autójába, hogy kipróbálja a pontyos vizek hullámain a szerencséjét. A szerencse persze már félig adott, a benzinnel nem kell spórolniuk. Autójuk benzinje világpiaci ár alatti, ahogyan ez egy szupergazdag országhoz illik is, ahol ársapka választja el a sporttársakat a valóságtól.

Tovább

Leszámolások az ellenzéki oldalon

politikai-harc.JPG

 Ha akarom, ha nem akarom, eljutnak hozzám a politikai harc hírei. Ezek az ellenzéki oldalon lévő pártok és pártvezetők viaskodásáról szólnak.

Nincsen ebben semmi meglepő!
A választási vereség felszínre hozta az ellentéteket. (Ugyan a győzelem is felszínre hozta volna azokat, de erről valószínűleg hosszú ideig nem kell szót ejtenünk.) A jövő felől figyelve az eseményeket nem láthatjuk rózsásnak az ellenzék lehetőségeit.

Tovább

Az ázsiai munkaerő kölcsönzés igaz története Magyarországon

azsiai-munkaero.JPG

Munkában a kölcsönzött ázsiai munkaerő

Nehéz ma úgy fellapozni egy HR szaklapot, vagy kattintani néhányat egy szakportálon, hogy ne jöjjön azonnal szembe az ázsiai munkások kölcsönzése vagy közvetítése témák valamelyike.

A magyar munkaerőpiac és az ázsiai munkaerő évek, sőt évtizedek óta kerülgetik egymást

Az igazi egymásra találás úgy tűnik most következett be. Már a 60-as években érkeztek hozzánk vietnámi munkások, és a rendszerváltásig fennált országaink között ez a speciális kapcsolat. Aztán az ezredforduló után, ahogy megjelentek nálunk a nagy összeszerelő üzemek, kisebb létszámban, de elkezdtek újra érkezni hozzánk, nem csak Vietnamból, de más ázsiai országokból is.

Ez azonban még nem munkaerő kölcsönzés volt, és nem is beszélhettünk nagy létszámokról.

Tovább
süti beállítások módosítása