Az első fedett, fűthető skatepark pálya nyílt Budapesten

skate.JPG

A skatepark fogalma a Wikipedia megfogalmazásában:
A skatepark vagy skate park egy kifejezetten rekreációs környezet, amelyet gördeszkára, BMX-re ... és agresszív görkorcsolyázásra terveztek. A skatepark tartalmazhat félcsöveket, korlátokat, szórakoztató dobozokat, vert rámpákat, lépcsőket, negyedcsöveket, gerincoszlopokat, piramisokat, lejtős rámpákat, teljes csöveket, medencéket, tálakat, és tetszőleges számú más tárgyat.”

- Hát ez lenne az! - mutat körbe büszkén Bokros Gábor tulajdonos. Előttünk 650 négyzetméternyi pálya, teletűzdelve mindenféle elemekkel, mintha csak azért építették volna ezeket ide, hogy a guruló sportok szerelmesei minél többször ismerkedjenek esés után a padlózattal.

- Közelítsünk máshonnan! – javasolja mosolyogva Bokros úr! A gördeszka szövetség menedzsmentjével arról meditáltunk, hogy a gördeszka immár olimpiai sportág, és a magyar fiatalok fejlődését nagyszerűen fogja szolgálni télen a mi, budapesti, a Kén utca elején található pályánk!

Lesznek-e innen a guruló sportoknak magyar bajnokai?

Ugyanis esni tényleg könnyű, elvégre ez egy extrém sport, de éppen az a cél, hogy a vágyainkban szereplő majdani magyar olimpiai bajnokok esés nélkül produkálják a trükköket.

bmx-roller.jpg

De a pálya nem csak a versenyzők számára lesz nyitott.

A guruló sport jó egyensúly és kordinációs érzéket fejleszt, mellette a kondiciónak is jót tesz. Várunk kezdőket, profikat, kicsiket, nagyokat, fogyni vágyókat :) , mindenkit, aki mozogni akar.

A pályáról

Mint megtudom, a pályát a Penderik Dániel bmx-es által ajánlott gördeszkás csapat fél éven át építette. Lelkesedésüket korábban nem tervezett, ajándék elemek bevitele is mutatja. A házigazda szerint, ha mindenki így végezné a munkáját, jobb hely volna a világ!

- A mi pályánk, a Sunset Skate Park igazából egy olyan hibrid pálya, amely az utcai stílust, a streetet preferálja, de parkos elemekkel tarkítva. Szeptemberben nyitunk, honlapunk máris működik – ez lesz Budapesten az egyetlen fedett, fűthető skatepark pálya. Lesz benne shop, egy kis büfé és egy játékterem is, amelyben léghoki, csocsó és ha minden összejön, varázsolunk bele egy trambulint is.
A terveink között szerepel egy rolleres egyesület létrehozása is.

***
Kitekintés a sport más világaira:

Sport és politika

Ronaldinho, a marketing-objektum

Címkék: sport, bmx, Budapest