Patkányozás

patkanyok.JPG

Amikor Zöldi László a blog.hu-n olvasható Médianapló elnevezésű blogjában A pontatlan jé címmel közreadta írását, nem gondoltam, hogy Kasszandra jóslatként is felfoghatom blogbejegyzését.
2019 februárjában ezt írta:

„„Azt nem kérdezhetjük, vajon Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes mit keres a magyar parlamentben. Elvégre a demokrácia egyik veszélye, hogy bárkiből lehet országgyűlési képviselő. Mindazonáltal a szocialista képviselőcsoport legkevésbé felkészült - és ahogy elnézem, legkevésbé felkészített - tagjai folyamatosan „termelik” a kínos ügyeket.”

És tessék, már itt is van a patkányozós interjú, amit Bangóné remélem már rémségesen megbánt. Közismert tény, hogy az ATV reggeli műsorában, mondjuk úgy, erősen félreérthetetlen szöveggel lepte meg a közvéleményt.

A lombik-botránykor még kedveltem Bangónét

Februárban Zöldi Bangónéra vonatkozó megállapítását erősnek gondoltam. Erősnek, mert Bangóné Borbély Ildikó valamivel korábban, a lombik-botrány idején értelmes és érzelemtől fűtött, hatásos megnyilatkozásokat tett és felrémlett bennem, hogy milyen nagy szerencséje van az MSZP-nek Bangóné Borbély Ildikóval, mert végre van valaki közülük, aki képes hiteles, emberi hangon, a hallgatóságát megragadva beszélni a társadalom valamely problémájáról.

Ám ez a patkányozós szerencsétlenség most engem is visszanyom februárig, s ha akarom, ha nem akarom, Zöldi véleményét kell osztanom.

Balra hallgatni, jobbra beszélni?

Persze kérdezhetné valaki, hogy aki írásaiban láthatóan a szabadság, az igazságosság, a szolidaritás eszméi alapján felépülő társadalmat inkább tartaná szerencsésnek, mint a mai ámokfutás jellegűt, az miért beszél Bangóné patkányozásáról ahelyett, hogy hallgatna. Hallgatna, hiszen a Fidesz a maga okosan gonosz, brutális módján éppen eléggé odaver a patkányozás miatt az MSZP-nek.

De ha most nem mondok semmit, akkor visszamenőleg sem érnek semmit azok a szavaim, amelyekkel például Deutsch Tamást az internetes hangvétel rombolása miatt alkalmatlannak kiáltottam ki az internetes ügyek intézésére, vagy amikor elfogadhatatlannak neveztem a Fidesz élpublicistájának működését.
Hja, hogy ők mindig a helyükön maradtak megannyi társukkal?
Ez az ő világuk, az ő döntésük.
Én azt gondoltam, hogy a mai baloldal világa - más!