Mi a bánat az a thermo-modernizáció?

szerelo.jpgHűtés-fűtés szerelése egyszerűen és gyorsan

Nem kis gondot jelent manapság egy hosszú távon biztonságos energiaellátási koncepció kialakítása.
A megtakarítások kulcsa a thermo-modernizáció.
A nem megújítható energiaforrások (olaj, szén, gáz, magenergia) egyre szűkösebben lesznek elérhetőek, a megújuló energiaforrások előnyös kihasználása pedig műszakilag még nem tökéletes. (Kis hazánkban politikailag sem.)  
Egy épület felújításakor, kialakításakor, a fűtésszereléskor minden alkalmat ki kell használni ahhoz, hogy energiát takarítsunk meg. (Kötelező dolgok is vannak persze, mint az energetikai tanúsítvány).


A lakóházak energiaellátását egy nagyon összetett rendszer biztosítja, melynek karbantartása, felújítása és modernizációja időről-időre terítékre kerül. A takarékosság első feltétele, hogy a vízvezeték hálózat és a fűtési rendszer hibátlan legyen. A profi vízvezeték-szerelő és fűtésszerelő szakemberek kiépítik és karbantartják a csőrendszert, azonban a modernizáció részleteiről (napkollektor beszerelése, kazán csere, radiátor típus) csakis felkészült szakember, például az Energiapartner klaszterbe tömörült szakembergárda tud részletes és pontos terveket készíteni, tanácsot adni és reális kalkulációt benyújtani.

Csőrendszerek

A fűtőrendszer és vízvezeték-hálózat kiemelten fontos részei a csövek, a csőrendszer. A csaptelepek, a radiátorok, a kazán és a légkondicionáló berendezés viszonylag könnyen cserélhető és javítható, (ha kici, ócó kínai, akkor ez a könnyen cserélhetőség kész istenáldása) a csöveket azonban a falba vésik, a betonba öntik, tehát a rosszul megtervezett rendszereket, a gyenge minőségű anyagokat utólag nehéz korrigálni, cserélni vagy javítani.
A fűtésszerelés gondos megtervezése és kivitelezése nagy odafigyelést és szakértelmet igényel, ráadásul súlyos összegeket spórolhatunk meg a jól végzett munka nyomán.

A kazán a fűtési rendszer szíve

Mindenki számára egyértelmű, hogy a kazán kiválasztásakor hosszú évtizedekre meghatározzuk otthonunk energiafelhasználásának volumenét, a rendszer takarékosságának egyik meghatározó eleme.
A fűtésszerelő szakember felelőssége mellett csak a gázszerelő felelőssége nagyobb, ezért csak megbízható és szakmailag felkészült vállalkozó végezheti ezt a feladatot. Az Energiapartner segíthet abban, hogy kvalifikált mesterek végezzék otthona fűtéskorszerűsítését.
A piacon fellelhető számtalan kazántípus között nehezen tudunk eligazodni, hiszen a teljesítmény és fogyasztási adatok, valamint a befűtendő légköbméter közötti összefüggést csak hozzáértő szakember látja át. A korszerű, kétkontúros kazánok a fűtés mellett a háztartási meleg vizet is biztosítják, beépített automatikájuk megbízható és takarékos.

Okos eszközök segítik a spórolást

Az Energiapartner által ajánlott szakemberek: fűtésszerelők, vízvezeték-szerelők, gázszerelők és klímaszerelők a megfelelő elektronikai berendezések kiválasztásában, beszerelésében és programozásában is segítenek.
A család biztonságáért felelős szén-monoxidjelző berendezés felszerelése mellett a helyiségek hőmérsékletének pontos és optimális beállítását végző szabályozók telepítését is csak engedéllyel rendelkező, szakszerűen dolgozó vállalkozóra szabad bízni.
A megfelelően felújított és beszabályozott rendszerekkel akár 10 – 30%-os megtakarítás is elérhető.
Az időben elvégzett gáz- és fűtésszerelés, otthonunk energetikai rendszerének modernizálása súlyos tízezreket adhat vissza a családi kasszának.

Mai tippünk tehát az Energiapartnernél a területünkhöz közeli fűtésszerelő, akitől megkérdezhetjük:  
- Mi a bánat az a thermo-modernizáció?

Kötelező modernitás - energetikai tanúsítvány

Bizony-bizony, az energetikai tanúsítvány immár évek óta kötelező, lakás, ház, épület nem adható el enélkül.
De nem csak ekkor lehet fontos a megléte, hanem azok számára is elengedhetetlen - bár ez esetben nem kötelező - akik valódi rezsikönntést akarnak elérni, vagyis kevesebb energiafelhasználásban gondolkoznak.
Ugyanis az energetikai tanúsítvány nem csak egy papír, hanem pontos méréseken, hőtérképen alapuló valóság tükör, amely kimutatja: hol szökik el a hő, hol kellene javításokat végezni.

Az Energiapartner mellett természetesen más cégek is készítenek ilyen energiatanúsítást az egész országot lefedő hálózatuk által, például az Innotau is: energetikai tanúsítvány.

És a duguláselhárításnak is vannak például Budapesten nagyszerű művelői: Világi Duguláselhárítás

Továbbá a víz-gáz szerelőknek: vízvezeték szerelés