Vegytiszta negatív kampány

Ritka dolog, hogy ilyen vegytiszta állapotban találjunk rá egy negatív kampányt megtestesítő "objektumra".
De most szépen "rá van találva"!

Sellye negatív mintája a politikai marketinghez

Sellyén van rátalálva, mert valaki még a szociáldemokraták győzelmétől is fél az Ormánságban, ami azért eléggé elgondolkoztató, szinte már hihetetlen, gondolnánk is, azt vélelmezi valamelyik tőkeerős párt, hogy a szocdemek innen lentről, délről fogják bevenni a fővárost, innen fognak felhömpölyögni a parlamentbe, és képviselik az ország szegényeinek érdekeit, lám akkora a veszély, hogy egyesével kéne levadászni őket, mindenesetre egy erős szórólapozást megér a Balogh Zoli is, akinek a nagyapja is szocdem volt mindaddig, amíg Prónay különítményesei rá nem eresztették a kutyákat, agyon nem verték, meg nem nyúzták, nem temették nyakig a földbe...szóval amíg bele nem halt.

Na, de hagyjuk a múltat, amikor itt van rátalálva eme gyönyörű szórólapra, amely direkt váddal illeti, nőverőként mutatja be, gyermekei elkergetőjeként, kvázi asszony és gyerekverő szadistaként.

Pratkanis és Aronson remek könyve óta tudjuk (Rábeszélőgép),

hogy a negatív kampány bizony, hogy hatásos, különösen a konkrét vád megfogalmazása dönti le a lábáról a közvéleményt és festi feketére a megtámadott politikus reményeit.
Ennyiben nem hülye az elkövető, a szórólap kiagyalója - még ha velejéig erkölcstelen is -, hallott már a negatív kampány hatásáról.
Annyiban viszont komplett hülye, hogy egy választókerület földrajzilag jól meghatározott helyén, vagyis érdekének középpontjában szóratja a cuccot, mintegy támpontot adva a nyomozóknak merre is keressék a nyomdaipar nagyvonalú megrendelőjét.

Mert hogy "fel lett jelentve".

Ez a minimum, a feljelentés. Merthogy rágalmazni, névtelenül, nem illik, még a magyar törvények szerint sem.

Balogh Zolit történetesen ismerem, korántsem egy szadista állat - már bocsánat -, éppen ezért ajánlom a sellyeieknek - ne vegyék figyelembe ezt a hülye mini-plakátot:

negatív-kampany.jpg