A tudásnak tesznek panaszt

telirozsas_diakforradalom.jpgTüntetés van: nem hagyjuk!

Télirózsás a diákforradalom.
Zűrzavar van, számok röpködnek, hol ennyi-hol annyi, mikor hogy.
Semmi sem stimmel. Ám mégsem a számokkal van baj, nem a pénzzel, nem a szószegéssel, nem a romkocsmás kommunikációs cselekkel – hanem az egésszel van a baj!

A TV2-nek is van immár Obersovszkyja, bio-mikrofon állványa, ha úgy jobban tetszik. Már az előzetesből kiderül: ÉN, ÉN, ÉN így, ti meg úgy. Orbános ÉN, királyi egyes.
A Duna-Tisza közének Kedves Vezetője és stábja úgy tesz, mintha nem értené: az új értelmiség már nem hajlandó a régi módon élni.

Van-e forradalmi helyzet?

De nincs forradalmi helyzet, hiszen az ancien regime még tud kormányozni a régi módon. Még vannak tartalékai. Anyagi ereje, pártérdekre fókuszálható állami hatalma, kommunikációs rohamosztagosai, mozgósítható hívei.

Rendeleti úton szabályozott, központosított hatalomból kézi vezérelt nemzeti abszolutizmus van. Hazug, demokratikus függőkkel díszített abszolutizmus.

A diákok, a hallgatók, az oktatók most a tudásnak tesznek panaszt! De nem akarnak maguk körül pártokat!

Győzhet-e egy olyan mozgalom, amely mellőzi a pártokat? A demokráciáért történő küzdelemből kizárhatóak-e a parlament ellenzéki erői? Akiknek éppen újabb szájkosarat szíjaznak az arcukra. Majd megint csupán háromhetente "ugathat" az ellenzéki oldal.

A demokratikus ellenállás önmaga metéli le hol egyik, hol másik kezét. Csak kézfogást ne! Mert az gyanús.

Akkor ez így csupán ennyi volt! Szép emlék lesz az eleve bukásra ítélt télirózsás diákforradalom!

***

Gerillamarketing taktikák: Ókori gerillamarketing

Általában a gerillamarketingről: gerillamarketing