Nemzeti import

Egy doboz egészségügy

Nemzeti import | egészségügyi doboz. Importálja:...Időnként fel-felparázslik a gépjárművek egészségügyi dobozainak ügye, lángra kap a nemzeti hatóságok tenni akarása, amit a jónép az egyre magasabb nemzeti büntetési tételek beszedésének kormányzati óhajával azonosít, akár úgy van az, akár nincsen úgy.
Mostanában mintha a szokásosnál is erősebb volna ez a beazonosítási hajlandóság, a magyarok egy törpe minoritása, vagyis a többség, mindenhol a nemzeti kormányzat nemzeti markát véli felfedezni, amint az éppen a polgár maradék vagyonkájába markol, s nem oszt!

Ez persze nem úgy értendő, hogy nem oszt, nem szoroz a polgárnak, amit a Matolcsy-huszárok szorgosan elrekvirálnak, hanem úgy, hogy a magyar állam már nem igen oszt, bár nem is szoroz.
Vagyis beszed mindenféle címen mindenfélét, amiből elvileg majd a nemzeti közjó keletkezik, ami biztosítja, hogy tovább növekedjék a nemzeti előnyünk Európával szemben – éppen ezért nem is nagyon balhézik a nemzeti nép. A pártok szintúgy csendesen, mindenesetre nem messze hangzó, érces nemmel - szinte tudomásul veszik.

Na, de vissza az autós egészségügyi ládikákhoz.
A minap szörnyedve tudatja az asszony, hogy belenézett a dobozunkba, s szerinte csak az olló szavatossági ideje nem járt még le. Mondanom sem kell, végigviharoztam a városon kötszerért, de nem kaptam, mert nemzeti hiánycikk az a nemzeti patikákban. Végül egy helyütt kaptam egy komplett dobozt.
Ellenőriztem a nyitólapkára felragasztott cédulát. Ez volt arra írva: Importálja a …

Na, ekkor elfogott a nemzeti érzület - a nemzeti import láttán –, olyan nemzetit mondtam, hogy ihaj!

***

Egyéb magyaros dolgok: