Az ordító egér

Az ordító egér | nagyon gerillamarketingVendég bejegyzés, írta: Balogh Zoltán
Magyarország 1941. december 12-én hadat üzent az USA-nak. Akkor, ott, nyilván, komolyan vették, bár lehet, nem értették, miért üzen hadat egy tengernagy képviselte olyan ország, amelyiknek nincs is tengere.
A magyarországi Népszabadság 1976-ban, egyik vezércikkében, mogyoróültetvényes parasztnak nevezte az új amerikai elnököt, Georgia addigi korábbi kormányzóját, Jimmy Cartert. Georgia, amúgy, tízszerte nagyobb területű hazánknál. Ezt is komolyan vehették a tengerentúlon.
Más kérdés, hogy J. C., a Szent Korona átadása révén, később megkapta az akkori idők szerint járó egyik legmagasabb magyar állami kitüntetést.
Matolcsy György, a nemzetgazdaságért felelős mostani miniszter kedden nyilvánosan kijelentette, hogy szabadságharcot folytatunk. Kezdetként, mondta a miniszter, kipateroltuk a világ 187 országában jelenlévő, 1945-ben létrehozott Nemzetközi Valutaalapot, a tagországainak többek között pénzügyi segítséget nyújtó IMF-et.
Az IMF-nél, ezek után, nyilván, komolyan megijedtek, majd riadalmukban lapoztak egyet a kötelezően törlesztendő államadósságot rögzítő könyvben.
Nem tudom, legközelebb kinek ordít az egér, akinek eddig csak a farkára léptek.