Márki-Zay Péter és a nyomásgyakorlás

gyurcsany-kihallgatasa.JPGGyurcsány Ferencet hivatali visszaélés vádjával hallgatják ki Orbán idején ügyészségi nyomozók

A nyilvánosság erejével

„Az, hogy a listán Gyurcsány ne legyen benne az első ötben, ez nem követelés, inkább egy józan döntés kérdése lesz.” Ezt nyilatkozta a KlikkTV-nek Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester, nyilván ellenzéki miniszterelnök-jelölti minőségében.
A szerencsétlen hat párt hiába intette korábban az előválasztást megnyerő politikust, hogy ne a sajtón keresztül gyakoroljon nyomást az ellenzéki pártokra.

Emlékezhetünk, ez akkor történt, amikor MZP a saját frakciójának létrehozásának igényét jelentette be, s a gondolat közzétételének módja, a médiában történt felröppentése nem okozott partnereinél osztatlan sikert. De az ilyesfajta intelmek leperegnek a Mindenki Magyarországa Mozgalom fejéről, a cél szentesíti az eszközt, a hat párt akár be is foghatná a száját!

Az ellenzék leváltása folytatódik

Akik azt remélték, hogy Márki-Zay Péter nem fogja abbahagyni az ellenzék leváltásának félbemaradt munkáját, most örömmel dörzsölhetik a tenyerüket. Akik bíztak abban, hogy inkorrekt módszerekkel tovább fog folyni a gyurcsányozás, vagyis Gyurcsány Ferenc és a DK kiszorítása a politikai közélet centrumából – nem csalódtak.
Akik örömmel látják, hogy akár tudatos együttműködésben, akár anélkül, de a gyakorlatban megvalósulóan a Fidesz és Márki-Zay Péter közös erővel igyekszik az ellenzék legerősebb pártját harapófogóban tartani és ellehetetleníteni, örömünnepet ülhetnek.

Pratkanis és Aronson csettintene az új példa gyönyörűségétől

Márki-Zay Péter és csapata folyamatosan él a politikai marketing terepén a faktoidok bevetésével. Vagyis tényként tálalnak nem létező vagy nem bizonyított állításokat. (V.ö. Pratkanis és Aronson: A rábeszélőgép.)
Az ellenzéki előválasztás során „nyerő szövegként” az dübörgött, hogy Dobrev Klárával nem lehet Orbán rendszerét leváltani. Ám Márki-Zay tömegével fogja átcsábítani a Fideszből kiábrándult százezreket és a bizonytalanokat. Faktoid ez a javából, a Fidesz tábora meglehetősen erősen összetartó, az ellenkezőjét semmi sem bizonyítja.

Ugyanígy lehetünk a határon túli magyarok szavazatainak „megszerzésével” is, láthatjuk, nem szívesen fogadják Erdélyben Márki-Zayt.

Most itt az újabb faktoid: ha Gyurcsány Ferenc neve szerepel az első 5 név között a listán, akkor arra a listára sokan nem fognak szavazni. Miféle tény ez? Mi bizonyítja?

Folyamatosan terítékre kerül, hogy Orbán nem számoltatta el a 2010 előtti politikai garnitúrát, de ő majd ezt is megoldja.
Márki-Zayék nem látták a vezetőszáron hurcolt Szilvásy Györgyöt a televíziókban? Nem olvasták Oszkó Péter és mások beszámolóit a kihallgatásaikról? Nem látták videón, amint a hivatali visszaéléssel megvádolt Gyurcsány Ferenc védője oldalán védekezik az ügyészségi nyomozókkal szemben?
Ez már több, mint faktoid, egyenesen a történelem meghamisítása!

A gyurcsányozást leszámítva nagy a csönd. Lista nincs, árnyékkormány nincs, a program csiszolgatásának hangjai nem hallatszanak ki a füstös szobákból. Legfeljebb a kutyapárt kapott egy listás helyre ígéretet, amit köszönettel leugattak a kutyák.

De hogyan lesz ebből rendszerváltás?

***

Gyurcsány Ferenc nyilatkozata az ügyészségen:

Ajánlom a témában:

Mindenkit le kell váltani – politikai marketing

Mondvacsinált marketing hírek a politikai marketingben

Emojik jelentésváltozása az előválasztás során

Békesi László MZP leváltására tett javaslatot