Gerillamarketing

2019.dec.02.
Írta: Bognár L 3 komment

Atomlétesítmények és marketingháború

csernobil.JPG

Csernobil ma

Atomtervek Magyarországon: Paks 2, uránbánya, atomtemető

A jövő felé vezető út nem spontán alakul ki, hanem nagyon is tudatos tervezők rajzolják meg a nyomvonalát. Az út tervét persze el is kell fogadtatni, így a tervezők a marketinget hívják segítségül.
Pécsett, az atomlétesítményekkel kapcsolatban két útvonal terve sejlik fel a figyelmes polgár előtt.

Tovább

2021-től csak "közel nulla energiaigényű" épületek húzhatók föl

energia.JPG

Új követelmény: az energiaigény legalább 25%-át már megújuló energiaforrásból szükséges biztosítani

- Az építkezések jövőjével kapcsolatban a legtöbb szó az ÁFA változásairól hallható-olvasható, pedig az energetikáról, az energiafelhasználásról is önteni kéne az ismereteket - mondja Józsa Péter energetikai tanúsító.
Majd így folytatja.
- Az Európai Unió 2010-ben - az energiafogyasztás és környezetszennyezés csökkentésének érdekében - megfogalmazott irányelve alapján 2021-től Magyarországon is csak "közel nulla energiaigényű" épületek építésére lesz lehetőség.

Tovább

Humánus-e a humán erőforrás Magyarországon?

human-eroforras.jpg

Üzleti kedvesség

Az online marketing nemzetközi piacán elismert Moz blogjában olvasom Miriam Ellis cikkét (A kedvesség, mint pénznem: mennyire hasznosak a helyi vállalkozások – eredeti címén: Kindness as Currency: How Good Deeds Can Benefit Your Local Business).
Az írás az üzleti kedvesség hatásáról, tanulhatóságáról szól, s mélyen elgondolkoztat az egyik példája.
E szerint az egyik munkahelyen megfedték azt a dolgozót, aki szóba állt az idős emberekkel, mivel az öregek, az idős korosztály, még szebben szólva a szépkorúak szívesen beszélgetnek, s így nyilván akadályozzák a gyors munkavégzést.

Tovább

Vesztett csatába indul az LMP

nuklearis-eromu.JPG

Budapestről kell elinduljunk, hogy megértsük, miért is iparkodik Pécsett eleve vesztett csatába az LMP.
Ami persze lehetne a zöld párt saját ügye, saját tragédiája, de Pécsett ez nem az.
És nem csak azért nem, mert kihátráltak a közös ellenzéki – az önkormányzati választásokra létrehozott – koalícióból, saját jelölteket, sőt saját polgármester-jelöltet állítva, hanem azért is, mert a zöld ügyek, köztük a legégetőbb, a bodai atomtemető ügyének képviselete válhat erőtlenné!

Tovább

Társadalmi elkötelezettség nem csak szavakban

hotel-arkadia.JPGKultúra: mesteri képek egy vidéki hotel szobájának falán

Magasröptű hitvallások

Számtalan hitvallást olvasni cégek honlapján, kiadványaiban, még ha nem is mindig hitvallás vagy küldetés a cím, hanem mondjuk csak annyi: Rólunk!
Ha hinni lehet ezeknek a soroknak, akkor a magyarországi cégek, vállalatok rendben tartják tágabb környezetüket, fákkal-virágokkal hintik tele a telephelyük körüli vidéket, súlyos összegekkel támogatják az elesetteket, szinte aranyrudakkal dúcolják alá városukban a kultúrát, parádés módon gondoskodnak dolgozóikról, a mai és a leendő magyar munkaerőről, hogy a sport támogatásáról már ne is beszéljünk. (Pedig az utóbbi, különösen Felcsút irányába, nagyon megy.)

Tovább