Gerillamarketing

2018.aug.14.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Árképzési magasiskola - profit maximálás

Amikor órástól tanulom a marketinget

marketing-ora.JPGAz órás, akinél cseréltetni szoktam az órámban az elemet, ma zárva tart.
Bizonyára kivette a szabadságát, s valahol a Balaton partján hűsöl, esetleg délebbre, pálmafák alatt szopogatja a narancslét, estelente pedig hallgatja a tenger mormogását, hogy a forró éjszakákat illetően intimebb részletekbe most ne is menjünk bele.
Miközben ugye az én órámból kifogyott a szusz.

Tovább
Címkék: marketing

Online botrány - influencerek

Az influencerek támadása

 

influencer-hotelben.jpgInfluencer a szállodai szobájában?

Botrány rengette meg Európát, amikor is egy brit influencer ír szállodának ajánlotta föl szolgálatait. Vagyis azt, hogy ingyen szállásért és ellátásért blogbejegyzésben fényezi a hotel hírnevét. De a szálloda inkább nyilvánosságra hozta a levelet és szépen elzavarta az ajánlkozót.

Tovább

Ezt olvasd el – van rá egy jó érvem!

Direkt és indirekt marketing megoldások

Nem feltétlenül csak a kőkemény logikával kifent marketing szablya lehet éles, az indirekt megoldások is vezethetnek eredményre. Vagyis rábírhatják a honlapon szemlélődő polgárt a vásárlásra, a szolgáltatás igénybe vételére, azaz átvághatják a mit sem sejtő, potenciális fogyasztó ellenállását.
Az indirekt megoldások hatékonysága terén a legszembetűnőbb, legmeghökkentőbb eredményt hozó kísérletről Pratkanis és Aronson Rábeszélőgép c. könyvében olvashatunk.

Tovább

Miért írnak a bloggerek?

„Ahol élet van, ott blog is van.”
Csepeli György blogarchívumából

A minap egy pécsi online újság vette a fáradságot és rápillantott városa blogvilágára. Eltekintve a tévedéseitől azt mondhatjuk, mégiscsak fontos pillanat ez a bloggerek és a közvélemény szempontjából is.
Miért is fontos a blogok számon tartása, a bloggerek munkájának értékelése, a visszajelzés?
Mert minden városnak olyan bloggerei vannak, amilyent a város megérdemel. Tehát nem érdektelen a város szempontjából, hogy számára mi is jutott, létezik-e működésének valamilyen kontrollja a blogszférában, hírvivője a nagyvilágban, értelmes, potens közössége a web felületén – vagy csak a „jóéjszakát puszik” csattognak estelente az internet felületén.

Tovább
Címkék: blog, blogger, facebook, Pécs