Gerillamarketing

2019.már.22.
Írta: Bognár L 16 komment

Kísértetek járják be Európát

A Néppárt szellemei

neppart.JPG

2019. március 20-án az Európai Néppárt üléstermében hirtelen két szellem jelent meg és megnyugvással konstatálta az eseményeket, a megnyugtató béke helyreállítását a pártcsalád és a Fidesz között.
Az egyikük Neville Chamberlain, a másikuk Edouard Daladier névre hallgatott.
A fenti szellemek egy másik időből és egy másik ülésteremből pillantottak át ide. Az évszám 1938, a helyszín pedig München, ahol éppen ők is örök békét biztosítottak Európának azzal, hogy megállapodást kötöttek Anglia és Franciaország nevében az úgynevezett Müncheni egyezmény keretében

Tovább

Mennyi urán kell egy hátizsákos atombombához?

Az az igazság, hogy eszem ágában sincs hátizsákos atombomba receptet közreadni, ebből kifolyólag az internetet ellenőrző szoftverek figyelmeztetése ellenére mind a magyar, mind az orosz titkosszolgálatok mellőzhetik blogbejegyzésem tanulmányozását!
Csupán arról van szó, hogy 2019 március 5-én az LMP Pécsett alternatív közmeghallgatás címen lakossági fórumot tartott, és a rendezvényen Kóbor József biofizikus kivetített egy táblát, amelyen szerepelt a hátizsákos atombomba előállításához szükséges urán mennyisége is.

nuklearis-veszhelyzet.JPG
Nukleáris vészhelyzet - Pécs. Felhívás a Facebookon

Tovább

Szégyenlős téma: WC higiénia

wc.JPG

WC higiénia és duguláselhárítás

Bár a lehető legkevesebbet tartózkodunk a mellékhelyiségben, kivéve persze a notórius WC-n olvasókat, elengedhetetlenül fontos a WC és környezetének tisztasága. Nem csak a higiénia miatt, hanem mert az elhanyagolt WC csésze előbb-utóbb megbosszulja magát, eldugul, és ilyenkor már nincs az a házi praktika, mely felveheti a versenyt egy duguláselhárító szakember aranykezével, csőgörényével, WOMA-jával.

Tovább

Amikor az internet népe odacsap

social.JPG

Amikor dühös lesz a nép

Nemrég a Gundel húzta ki a gyufát, magára haragítva az internet jóravaló népeit, akiknek a lángoló dühét a várban a miniszterelnöknek és a sleppjének kínált étel ára táplálta.
Meséken felnőtt, nem Magyarországon élő olvasók kedvéért: nem az volt a harag oka, hogy a kedvelt miniszterelnöknek drágán kínálná a pofátlanul profitéhes Gundel a betevőt, hanem pont fordítva. Vagyis az, hogy a jónép megítélése szerint a kegyelt urak és hölgyek a piaci ár alatt kapják még a kaját is, holott annyit keresnek, amennyit nem szégyellnek.
Ezt a közösségi dühöt jól kiolvashattuk az ellenzéki sajtó cikkeiből, a hozzászólásokból, a facebook és blogbejegyzésekből, a twitter csiripjeiből – és a saját, gundeles facebook fiókból és a Google Cégem táblából, ahol az egy csillagok mellé – hogy étteremről lévén szó stílszerűen fogalmazzak – odapörköltek rendesen.

A SUZUKI lesz a Gundel2?

Most a SUZUKI tette ki magát a goodwill-rombolás lehetőségének. Olyan társadalmi helyzetben, amikor a szakszervezetek felértékelődnek (gondoljunk csak a rabszolgatörvény elleni tiltakozások mozgósító erejére) elbocsátani egy potenciális szakszervezeti vezetőt, felér egy önnön lábon lövéssel.
De a „mi autónk” vezetői még ehhez is tudtak adni egy saját lábra leadott géppisztolysorozatot. Ugyanis az esztergomi gyár kapuja előtt megjelent ellenzéki képviselők 5 fős csoportját nem fogadták. Ilyesmit csakis önhitt, öntelt és egyúttal betojt vezetők engednek meg maguknak, és ezzel egy fél ország népét sértették vérig.
Meg lehet nézni a SUZUKI Google Cégem tábláját – a Google Maps felől lehet oda jutni – a hozzászólások, az egy csillagos értékelések a szakszervezeti ember elbocsátása óta mutatják: születőben a Gundel2!

Egy kis elmélet a közösségi népharagról

A tiltakozások terepén a tömeges, mondjuk úgy, a népi odamondás ellentéte a Lúdas Matyik egyszemélyes gerilla akciója.
Ilyenre is volt már példa kis hazánkban, amikor is ún. Google bombát robbantott a „magányos hős”. Fekete kalapos, vagyis nem teljesen szabályos SEO megoldásokkal, eszközökkel elérte, hogy a keresőben a gengszterek és a kurvák keresőszavakra a Fidesz honlapja állt az organikus találatsor élén.
Ennél finomabb megoldás a tiltakozás kifejezéséhez - a fentebb már említett cikk, blogbejegyzés, hírfolyam, egycsillagos beszólás és tweet mellett

  • az online petíció,
  • a mém-özön rászabadítása a „gonoszokra” vagy egy
  • flashmob, esetleg
  • tüntetés görgetése videón a weben és más
  • gerillamarketing akciók, mint pl. a Momentum aszfaltfirkálása a Legfőbb Ügyészség előtt.

Persze ha haragszik a nép, az már tartalmában és formájában is olyan kiszámíthatatlan lehet, mint az istenek haragja!

***

A témához kapcsolódik:

Atomtemető: ezt tudtuk meg a Tudásközpontban

tudaskozpont-pecs.JPG

A pécsi Tudásközpont rojtossá foszlott uniós, és koszos nemzeti zászlóval fogadja a látogatót

Atomtemető a közelben

Las Vegastól nem messze, a nevadai sivatagban, a kísérleti atomrobbantások gombafelhőjét egy biztonságosnak vélt távolságból 3 dollárért bámulhatta meg az atomkorszak kezdetén a jónép. Aztán szépen elmerülhetett a város kaszinóinak valamelyikében, hogy újabb dollároktól szabaduljon meg.
Ma viszont a Vegastól 150 kilométerre lévő atomhulladék tároló léte ellen bőszen harcol a szerencsejátékok városa, mert nem akarja elveszíteni a szerencsét próbáló, a város létét, gazdagságát biztosító vendégkörét!
Ennyit változott az idők folyamán a hozzáállásuk.
Mindezt 2019 január 29-én este tárta Pécsett a meglepően nagyszámú hallgatóság elé Kóbor József biofizikus, sugárvédelmi szakértő, LMP-s önkormányzati képviselő.

Tovább