Gerillamarketing

2018.júl.09.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Ezt olvasd el – van rá egy jó érvem!

Direkt és indirekt marketing megoldások

Nem feltétlenül csak a kőkemény logikával kifent marketing szablya lehet éles, az indirekt megoldások is vezethetnek eredményre. Vagyis rábírhatják a honlapon szemlélődő polgárt a vásárlásra, a szolgáltatás igénybe vételére, azaz átvághatják a mit sem sejtő, potenciális fogyasztó ellenállását.
Az indirekt megoldások hatékonysága terén a legszembetűnőbb, legmeghökkentőbb eredményt hozó kísérletről Pratkanis és Aronson Rábeszélőgép c. könyvében olvashatunk.

Tovább

Miért írnak a bloggerek?

„Ahol élet van, ott blog is van.”
Csepeli György blogarchívumából

A minap egy pécsi online újság vette a fáradságot és rápillantott városa blogvilágára. Eltekintve a tévedéseitől azt mondhatjuk, mégiscsak fontos pillanat ez a bloggerek és a közvélemény szempontjából is.
Miért is fontos a blogok számon tartása, a bloggerek munkájának értékelése, a visszajelzés?
Mert minden városnak olyan bloggerei vannak, amilyent a város megérdemel. Tehát nem érdektelen a város szempontjából, hogy számára mi is jutott, létezik-e működésének valamilyen kontrollja a blogszférában, hírvivője a nagyvilágban, értelmes, potens közössége a web felületén – vagy csak a „jóéjszakát puszik” csattognak estelente az internet felületén.

Tovább
Címkék: blog, blogger, facebook, Pécs

Tájvédelem Zalakarostól az országhatárokig

„Vitézek, mi lehet ez széles föld felett szebb dolog az végeknél?
Holott kikeletkor az sok szép madár szól, kivel ember ugyan él;
Mező jó illatot, az ég szép harmatot ád, ki kedves mindennél.”
Balassi Bálint: Egy katonaének

A mező bizony szép illatott árasztott Zalakarosnál is, sőt békák brekegését is messzire vitte a lágy szellő a termálvizes tavacska partjáról, mígnem egyszer csak a minap a tóból rejtélyes módon, egyik napról a másikra el nem tűnt a víz java.
Ha valaki a médiából nem tudta volna meg, mi is okozta a termáltó vesztét, az Dr. Boromisza Zsombornak, a Szent István Egyetem oktatási és kutatási dékánhelyettesének blogjából megtudhatja.

Tovább

Horthy arca az ellentengerben

Bejegyzésem abból az alkalomból született, hogy a BAMA.hu kimoderálta az írása egyoldalúságára világító két mondatos hozzászólásomat a Horthy-t méltató cikke - Százötven éve született Horthy Miklós – mögül.
Egy idézet a BAMA.hu-n megjelent cikkből, amely cseppként mutatja a tengernyi (ellentengernyi?) szöveg lényegét:
„... szívós, ügyes és felelősségteljes külpolitikával eléri, hogy az elszakított területek visszaszerzésével a magyarságnak végre a számára legfontosabb – a sikerélmény – megadassék. „

A történelmi sikerélményről

 

horthy-muve.JPG

Tovább

A pincérek nem autószerelőnek állnak

Nem baj, ha szerelőzsír éri a szövegünk

A marketing területén rettentően sokat lehet tanulni bármelyik szakma élvonalbeli szakembereitől.
Ha módomban áll, szívesen meghallgatom, amit munka közben, mintegy mellesleg, futtukban elmondanak az általam tisztelt szakemberek.
Gáspár Csaba, a Pannon Hunter autószerelő vállalkozás tulajdonosa az új munkaerő kiképzéséről mond pár szót, amikor kérdem, mi újság. 

Tovább