Gerillamarketing

2018.nov.13.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Jutalom közösségrombolásért

Hol van itt közmegegyezés?

Az ember joggal gondol arra, hogy nehéz helyzetben lévő, eladósodott, elvándorlással sújtott városban, az Európai Unió egyik legelmaradottabb régiójának közepén, a város politikai, önkormányzati vezetői az érdekegyeztetésen alapuló közmegegyezésre fognak támaszkodni.
Ám ha nem is deklarálják ezt valamilyen okból – mondjuk a közismerten despotikus országvezetés haragjától félve – mindenképpen tartózkodnak a fölösleges konfliktusoktól, az ellentétek kiélezésétől. Elvégre az ilyesmi rombolja a közösséget, gátjává lesz a közös, hatékony társadalmi cselekvésnek.

Tovább
Címkék: politika, Pécs

Anti gerillamarketing

Ha létezik anti marketing, márpedig létezik, akkor anti gerillamarketingnek is léteznie kell. Bár a Google kereső eddig még nem talált ilyet. Ám most lesz.

A pénznek nincs szaga?

Közismert tény, hogy a dolgok hatnak egymásra, s így a szavak, az események, a képek, a mondatok is átitatják egymás jelentéstartalmát, ha megfelelő közelségbe kerülnek egymáshoz.
Aki azt mondja, hogy ezt szinergiának nevezik, annak telitalálata van.

Tovább

Erkölcsök online

erkolcs-es-internet.JPG

Erkölcs az interneten

Ó idők, ó erkölcsök! O tempora, o mores!
Cicero

A mi időnk immár a web, a hálózatok és hálózati társadalmak ideje, s így az erkölcs fennhatóságát is ki kell terjesztenünk a hálóra, ha már az erkölcstelenség is kiterjesztette birodalmát a bitekre-bájtokra.

Cégek és az erkölcs

Aki elolvas néhány küldetésünk vagy társadalmi szerepvállalásunk témájú oldalt vezető világcégek online kiadásában, az akár nyugodtan csettinthet is – nagyon jó lesz nekünk, mármint a társadalomnak.

Tovább

Az életünkről van szó

Van-e jogunk az egészséges élethez Pécsett?

"Négy településen is egészségtelen a levegő a magas szálló por koncentráció miatt - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legfrissebb összesítése alapján Dunaújvárosban, Kecskeméten, Nyíregyházán és Pécsett érte el ezt az egészségtelen szintet a levegőben a kisméretű részecskék koncentrációja (szálló por) - írja az MTI.
Az NNK javasolja, hogy az érintett térségekben a légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősebb korúak, valamint a gyermekek, kerüljék a szabadban tartózkodást, aktív testmozgást."
index.hu/…/10/17/negy_telepulesen_is_egeszsegtelen_a_levego/


Friss adatok és előrejelzés Pécs egészségre ártalmas levegőjéről. Forrás: legszennyezes.hu. Pillantson rá az Aktuális légszennyezettség egészségügyi hatásai részre is. E szerint például a halálozás kockázata 4%-kal nő rövid és hosszú távon is ilyen légszennyezettségi adatok mellett.

Tovább
Címkék: Pécs

Hiúsági keresés

tankok-es-bankok.JPG

A keresőmarketingben, a keresőoptimalizálásban használatos fogalom mögött egy nagyon is emberi tulajdonság áll: érdeklődve fordulunk önmagunk felé :-)
Erre korábban is találtam online bizonyítékokat - Hiúsági keresés: Hajdú Péter és Vitray Tamás bevallotta – de most magam is bizonyságát adtam a saját hiúságomnak.

Tovább