Tíz őrületesen erős kétmondat

Erős kétmondatok

eros-dupla-mondatok.JPG

Az egy mondatoknak Zöldi László személyében már van "felelőse" az interneten, de szegény kétmondatoknak nincs. Éppen ezért legalább a saját kétmondataim számára igazságot teszek, és ezzel azok eleget tehetnek gerillamarketing funkciójuknak, rávilágíthatnak a jelenre, a múltra meg vélhetően rám is.
Tehát jöjjenek a dupla mondatok:

A kötelezően elsajátított orosz nyelv birtokában senki sem akart a Szovjetunióba utazni, hogy pincér vagy mosogató legyen a Kreml büféjében esetleg anyagmozgató a Gum Áruházban.
Ám az angol nyelvvel valahogy más a helyzet, még mosogatási célból is hajtóerő a nyelv birtokba vétele.

Ma elmentem a moziba és megnéztem a Prometheust. Tulajdonképpen nem volt kellemetlen a két óra hat perc, nem dühöngtem, semmi Matolcsy, semmi Fidesz, sőt semmi szocialisták - ez megért 1350 Ft-ot.

Nekem már fenn van a téligumim. Tehát joggal várom el, hogy hideg, jég és fagy legyen!

Mindig az elmúlt évek emlegetése hoz ki a sodromból: az elmúlt negyven év, majd az elmúlt nyolc év felhánytorgatása, majd az elmúlt húsz év tűrhetetlen volta és mostanság már az elmúlt 11 év zsákutcás megjelölése dívik.
Egyszer ebben a kurv@ életben valaki a következő négy-öt év fogalmát is bevezethetné.

Késő este kapcsolgattam a tv távirányítóját és egyszercsak váratlanul egy szeretkező pár nyögdécselt a televízióból. Meghökkenve konstatáltam, hogy engem ez érdekel!

Az új kormányzati elképzelés szerint a szegényebb néprétegek számára a rezsicsökkentés továbbfejlesztett változatában lehet ingyenes a temetés.
Még viszonylag jól tartom magam, baráti segítséggel néhány nap alatt meg tudom ásni a sírom - főleg a tervező munkában tudnék részt vállalni - tevőlegesen inkább a megfelelő mélység mérésében, mintsem a sír ásó általi mélyítésében jeleskedve.

Ma, egy kedves takarítónő így vallott a takarítónők szépségéről:
- Mi, takarítónők munka közben állandóan riszáljuk a fenekünket, a felmosófával mintha csak örökös táncban volnánk - nem csoda hát, hogy szép, formás csípőnk és fenekünk van!

A Népszabadság Online felületén vezetett blogok miatt kaptunk hideget-meleget, egyenesen „népszabis elvtársaknak” nevezett minket, ott publikálókat valaki.
Morvax bloggerina elegánsan visszacsapott: „Az természetes, hogy a jó elvtársak jók az ágyban is:) „

Ma levelet kaptam az Internet Marketing Klubtól (IMK), hogy a "sűrű őszi közéleti események" miatt (SŐKE) az "Év honlapja 2006" marketingkommunikációs pályázat határidejét kitolták november 8-ra!
Az eredeti kiírást jóval az ISZITAV, vagyis az Iszonyatosan Idegesítő Tavaszi Választások után kaptam meg, s már akkor azon az állásponton voltam, nem indulok.

Egészen bizonyos, hogy Deutsch Tamás eddigi ténykedése az internet szellemiségét, közösségi jellegét, általános hangvételét rombolta, tweetjei kártékony hatással voltak - ezért legfeljebb mint kiközösítendő szereplő jöhet szóba a magyar internetért felelősséget vállalók szemében.
Ehhez képest kell szembesülnünk az állami megbízásával, amely csakis a hozzá nem értés, a felelőtlenség, a provokáció elegyéből születhetett!