Bloggal a betörők ellen

Le a betörőkkel!

A blog számtabetoro.jpglan dologgal segíti a blogger életét!
(Na jó, nehezíti is olykor, de ez most más kérdés.)
A blog szárnyakat ad a kreativitásnak és természetesen így a betörés elleni védekezésben is segít.
Számtalan helyen olvashatjuk a tanácsot, amikor nyaralni indul a család, lehetőleg ne tegye közzé a közösségi médiában, hogy messzire mentünk, üdvözlünk a távoli Indiából, a Kilimandzsáró tetejéről, a napfényes fövenyű Kaliforniából vagy még ennél is messzebbről, mert a szemfüles, online ismeretek birtokában lévő betörőknek ez nyílt felhívás: lakóktól mentes a szépen berendezett ház vagy lakás!


Ez persze csak passzív védelmet jelent, az aktív, gerillamarketinges módszer egészen más.

Betörők elleni védelem gerillamarketing módszerrel

Az aktív védekezés kulcsa a blog!
Mielőtt nyaralni indulsz végy egy-két állandósult hazai témát (pl. vasárnapi boltbezárás) és írd meg belőlük a posztokat. De ne tedd közzé őket, mint szoktad, hanem időzített bejegyzésként raktározd el. (Általában a Bejegyzés láthatósága felirat alatt teheted ezt meg. WP blogokban a Közzététel felirat alatt.)
Így olyankor is megjelenik a posztod, amikor te magad már messzire jársz, mondjuk valamelyik görög szigeten állsz egy bankautomata előtt, hogy euróhoz juss.
A gerillamarketinges betörő becsapó megoldás továbbfejlesztett változata, amikor a blogod a NetworkedBlogs hálózathoz is hozzákapcsolod, így ez a rendszer a bejegyzést a Facebookon a fiókodban automatikusan közzéteszi. A facebookon pedig már csak keveset kell igazítanod ahhoz, hogy az automatikusan a Twitterre vigye bejegyzésed hírét!

Így az aktív, online védekezés magasiskoláját bemutatva jelzem, természetesen nem fogom elárulni, hogy ezt a bejegyzést hol, mikor írtam, mikor írom vagy mikor fogom megírni! :-)