SEO, gerillamarketing, Érd és duguláselhárítás

Legyünk Érd Hannibálja

Hogy hogyan kerülhet a SEO és a duguláselhárítás fogalma, ráadásul egyszerre egy gerillamarketing blogba?
A harcászati módszer analógiája alapján!

A harcászatban a frontális támadás azt jelenti, hogy egyenesen nekirontunk szemből az ellenség állásainak. Roham, szuronyt szegezz, kard ki kard, hurrá!
Az eredmény nagyon gyakran a teljes sereg bátor hősi halála. (V.ö. A könnyűlovasság támadása c. filmmel.)

Nézzük a SEO, vagyis a keresőoptimalizálás analógiáját.


Nagyon sokan a honlap főoldalára linkelnek, a lehető legegyszerűbbre meztelenítve az anchor textet, vagyis a legfontosabb kulcsszóra ültetik a linkjüket.

Legyen a példánk a Duguláselhárítás Budapesten honlap, amelynek internetes címe (url-je): dugulaselharitasbudapesten.com.
A linkelés során akkor valósítanánk meg frontális támadást, ha a duguláselhárítás szóra ültetnénk a főoldal url-jét. Minél több ilyen fajta linket indítanánk, az eredmény - az újabb időkben - a Google keresőben érvényesülő katasztrofális vereség volna. Teljes eredménytelenség, időszaki büntetés, sőt visszasorolás.

Tehát a megkerülés harcászati módszerét kell bevetnünk. Ez igazi gerillamarketinges módszer, gerilla gondolkodás. Kövessük tehát Hannibált, aki Hispániából az Alpokon át került a római légiók hátába.

Mi persze ne tegyünk meg ekkora fárasztó utat harci elefántjainkkal, elég ha Érd városáig merészkedünk!

Érd

Arról van szó, hogy a duguláselhárítással foglalkozó vállalkozások nem csak Budapestre vállalnak munkát, hanem általában Pest megyére is. A mi példa honlapunk is ilyen vállalkozást szolgál ki, s egyebek között külön aloldalon Érdet is felhozza, mint ahol szívesen vállalna munkát a társaság.
És most jön a megkerülés, amit a keresőoptimalizálás során mélylinkelésnek mondanánk.
Vagyis a duguláselhárítás Érd kifejezéssel az érdi aloldalra linkelünk. Ezzel erősítjük az aloldalt, de a belső linkek ezt az erőt tovább is osztják, vagyis jut belőle a főoldalra is.
Ez a harcászati megoldás jóval hatékonyabb, mint a frontális támadás volt.
Íme, most élőben a példa link: > duguláselhárítás Érd 

És a keresőoptimalizálási alapok a Bognár Stúdiótól, szintén "megkerülős" mélylinkkel: Keresőoptimalizálás, SEO Budapest

***

Bejegyzések a SEO témájában: