Ruzsa Csaba (EKF) megszívatta a teljes online sajtót és a blogoszférát

Nagyon gerillamarketing

Blogom vendége ismét: Julio Mendez Guevara Sanchez, a félig magyar származású Aronson-tanítvány, a video elemzéseiről híres latin-amerikai blogger. Korábbi írása blogomban: Idők és erkölcsök

Tanácsadóként egyszer találkoztam Ruzsa Csabával, az EKF (Európa Kulturális Fővárosa - Pécs, 2010) ügyvezető igazgatójával.
Pécsett , egy külvárosi presszóban ültünk le, mert el akartam kerülni a feltünést. A bolíviai követség alkalmazottai figyeltek, mivel korábban barátságban álltam Rózsa-Flores companeroval, s gondolták én is veszélyes lehetek az elnökükre.

A Rózsa és Ruzsa nevek hasonlóságánál most nem időznék, ezt csupán a véletleneknek tulajdonítom.
Ruzsára Csepeli György, a tudós blogger hívta fel a figyelmem, mint egy értelmes fiatalemberre, aki krisztusi korba ért, 33 éves, és eredetileg hozzá, mármint Csepelihez fordult tanácsért. Ám Csepeli most olasz egyetemeken tanít, csak pünkösdölni tért haza, s engem kért meg, hogy adjak a pécsi EKF-nek tanácsot.

Előtanulmányaimból és a Ruzsa Csabával, ezzel a határozott, ámde most mégis tanácstalan fiatalemberrel folytatott beszélgetésemből kiderült, hogy a pécsi EKF-re eddig rengeteg pénzt fordítottak, de igazi, átütő erejű PR-eredményt még nem tudtak elérni, különösen az interneten csetlik-botlik az egész. Példának hozta fel, hogy csak a hivatalos honlap havonta elvisz negyedmilliót, de alig van látogatója.

Valamit csinálni kellene

- Csinálni kéne valamit, de mit? - fordult a fiatal magyar hivatalnok a presszóban felém.

Kavargattam kicsit a kávém, majd a szemébe nézve azt tanácsoltam, hogy készíttessen egy ál-honlapot valami olcsó egyetemistákkal, aztán amikor az nyilvánosságra kerül, akkor a nagy nyilvánosság előtt perrel fenyegesse meg őket.

Ennek az lesz a következménye - folytattam -, hogy az online lapok újságírói és a bloggerek nekiesnek az ál- és a valódi honlapnak is, ingyen kitermelik a szükséges hírnevet a három betűből álló EKF szónak és máris Haway van!
Kósa Lajost Debrecenben a mentő fogja elvinni gutaütéssel, de lesz egy másik járulékos következménye is az akciónak: Önt három napig gyűlölni fogja Magyarország!
- Még három napot kibírok! - intett felém a kismokkás kanállal mosolyban fürödve a felvillanyozott Ruzsa!

Most úgy látom, az akció eddig jól sikerült: az online lapok és a bloggerek, mint blöki a lábtörlőt, úgy szedték szét a sztorit.
A holnapi sajtótájra leszek még kiváncsi, ahol az EKF vezetője bocsánatot kér a tréfáért és learatja a babérokat, amelyek megilletik!

Sok szerencsét nektek, magyar barátaim!

Címkék: ekf, Pécs, Kósa Lajos