Gerillamarketing és Lúdas Matyi

Hej, azok a régi szép gerillamarketing idők

amikor Döbrögi uramon elverték a port rendesen, háromszor is, hogy kilegyen a mesebeli szám meg az igazság is!
Csak az a bökkenő, hogy ilyen idők sohasem voltak, csak megvertek meg holtak, de nem az uraságok, hanem a szegénylegények "köreiből".

Hanem ugye, a Fazekas Mihály, az aztán nem bírta már cérnával az igazságtalanságot, látván, hogy földesúrék még a poros útra is hidat vernek, hogy a hídvámmal növelhessék még terebélyesebbre a pocakjuk térfogatát, vesszőztetnek, kalodáztatnak, azt tesznek tulajdonképpen, amit csak akarnak.

És akkor Fazekas Mihály úr kitalálta: mondok egy történetet, amelyikben a szegénylegény győzedelmeskedik, s ha nem is történt meg, aki olvassa, az úgy fogja venni, mintha megtörtént volna! S akárhány hóhányó Döbrögi szalad a hintón mit néki faragtak nagy izzadsággal, a jónép röhögni fog utána, na erre is ráfért a Lúdas Mátyás vesszőzése!

Ha nem tudsz megtenni valamit, szól ma a gerillamarketing törvény, legalább képzeltesd el, mondj mesét, hamisítsd rá videóra, lökd az Internetre föl s olyan lészen az, amely viszi a hátán az igazságot, kielégít, megkacagtat, hogy csak dobálja nevettében karjait a nép.

Itt a vége, fuss el véle!