Gerillamarketing

2018.már.19.
Írta: Bognár L 47 komment

Szél Bernadett nem integrál, hanem rombol

Szél Bernadett, aki kint is van meg bent is

 

szel-bernadett_1.JPG

A Magyar Nemzet online így láttatja Szél Bernadett LMP elnököt - és a főcímük is sokat mond

Az LMP társelnöke minden bizonnyal azt gondolja, hogy most ő áll a centrumban, ő integrálja az ellenzék erőit és viszi győzelemre őket Jobbiktól a DK-ig – bár úgy, hogy „a nem érték, hanem sorsközösség” szöveggel egyúttal mindegyiktől el is határolódik.

Tovább

Az LMP lekéste a versenyt

Szél-kormány - avagy az előzmények

szel-bernadett.JPGFotó a Népszava online címlapján 2018.03.12.

Az LMP eredményre vezetőnek gondolt stratégiával indult neki a 2018-as választásoknak. Úgy gondolták, hogy elhatárolódva a megosztó személyiség, a Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök által vezetett Demokratikus Koalíciótól, és a kormányváltás nem akarásával megvádolt MSZP-től, a Lehet Más a Politika lesz a baloldal vezető ereje, a kormányváltó erő. De legalábbis a Fidesz uralta következő parlamentben a legnagyobb demokratikus ellenzéki frakció.

Tovább

Császárság-e Magyarország?

Gerillamarketing a javából: a császár ajándékai

csaszarsag-kora.jpg

A pénz nép közé szórása (latinul: iactus missilium) Róma császárait jellemezte igazán.
Az amerikai filmek nyomán könnyen magunk elé képzelhetünk egy olyan dobpergős, fúvósok által hevített jelenetet, amidőn a császár kimérten fellépdel valamely ácsolt emelvényre, tógáját meg-meglebbenti a szél, miközben az ott előkészített kosárból széles mozdulatokkal szórja fel-felmorajló népe közé az aprót.

Tovább

A weben a függetlenek verik a fideszeseket

Kész Zoltán, Magyar György és Mellár Tamás is keresettebb ellenfelénél

A gerillamarketing blogban már megszokott "alternatív" nézőpontból is érdemes pillantást vetnünk a 2018. évi választási küzdelem csatatereire, ahol közismert függetlenek vívnak csatát a kormányváltás érdekében - általában több ellenzéki párt támogatásával - fideszes jelöltekkel szemben.

Tovább

Gerillamarketing és protest song: nem tetszik a rendszer

Mi is az a protest song?

A Wikipédia megfogalmazása szerint " A protest song olyan dal, amely arra hivatott, hogy tiltakozzék olyan társadalmi jelenségek ellen, mint az igazságtalanság, a faji megkülönböztetés, a háború, a globalizáció negatív hatásai, az infláció, vagy a társadalmi egyenlőtlenség".
A nagyon régi időkben leginkább utcai jelenségnek számított, egy szál gitár kíséretével panaszolt, lázított a dal, míg el nem jutottunk napjainkig, amikor már professzionális zenei és mozgóképi kíséret mellett a közösségi média nyújtotta kényelemben élhetjük át a "forradalmat", fotelünkből felugorva lázonghatunk a pörgő ritmusra vagy a forradalomként eladott üzleti produkcióra.
Ma nem az egyszerű dallam - egyszerű szöveg kombinációja a menő, nem feltétlenül várják el az alkotók, hogy a fürdőszoba mélyén magunk is előadjuk a darabot, hanem a rapp és az elgondolkoztató szöveg párosa a domináns.
Csapjunk is a húrok közé:

Tovább