Gerillamarketing

2018.jún.20.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Horthy arca az ellentengerben

Bejegyzésem abból az alkalomból született, hogy a BAMA.hu kimoderálta az írása egyoldalúságára világító két mondatos hozzászólásomat a Horthy-t méltató cikke - Százötven éve született Horthy Miklós – mögül.
Egy idézet a BAMA.hu-n megjelent cikkből, amely cseppként mutatja a tengernyi (ellentengernyi?) szöveg lényegét:
„... szívós, ügyes és felelősségteljes külpolitikával eléri, hogy az elszakított területek visszaszerzésével a magyarságnak végre a számára legfontosabb – a sikerélmény – megadassék. „

A történelmi sikerélményről

 

horthy-muve.JPG

Tovább

A pincérek nem autószerelőnek állnak

Nem baj, ha szerelőzsír éri a szövegünk

A marketing területén rettentően sokat lehet tanulni bármelyik szakma élvonalbeli szakembereitől.
Ha módomban áll, szívesen meghallgatom, amit munka közben, mintegy mellesleg, futtukban elmondanak az általam tisztelt szakemberek.
Gáspár Csaba, a Pannon Hunter autószerelő vállalkozás tulajdonosa az új munkaerő kiképzéséről mond pár szót, amikor kérdem, mi újság. 

Tovább

A Pécsről kitiltott Alföldi Róbert Szigetváron

szigetvari-vigado.JPG

A szigetvári Vigadó bejárata: az Igenis, miniszterelnök úr c. előadásra gyülekezők

Pécs: visszaút a provincializmusba

Széles körben ismertek az előzmények: Pécsett tervezték, a Kodály Központba az Igenis, miniszterelnök úr című darab bemutatását, az egyik főszerepben Alföldi Róberttel, de a Kodály Központ, indoklás nélkül lemondta az előadást, holott már a jegyárusítás is zajlott.

Ám a Pécstől mintegy 30 kilométerre lévő Szigetvár, a Makovecz-féle Vigadóban felvállalta, hogy két előadásban mégiscsak a pécsi, baranyai nézők elé kerülhessen a darab.

Tovább

SEO: a változatosság a Googlet is gyönyörködteti

Keresőoptimalizálás, LSI - éttermi példával


Akit érdekel a keresőoptimalizálás (a SEO), annak érdemes lesz megismerkednie az LSI, vagyis a Latent Semantic Indexing, magyarul a Látens Szemantikus Indexelés fogalmával.
Márpedig a webmesterek, a bloggerek nem is kicsiny hányada fordul érdeklődéssel a keresőoptimalizálás, a SEO (Seach Engine Optimization) felé, hiszen a sikeresen optimalizált webegység - legyen az honlap, blog vagy bármi egyéb - több látogatót vonz a keresőből, mint a SEO szempontból elhanyagolt társai.

Tovább

A kerttervezés legfontosabb eleme nem virág, hanem a megrendelő

„Kertész leszek, fát nevelek, kelő nappal én is kelek, nem törődök semmi mással, csak a beojtott virággal.”
József Attila – Kertész leszek

szines-kert.jpg

Színes kert - a Pro Natura Kert munkája

A kerttervezéssel, kertépítéssel foglalkozó embert, miként a fenti versidézet is mutatja, irigylésre méltó személynek tekintjük, hisz nagyszerű, pihentető elfoglaltságot tudhat magáénak, része lehet a természetnek, gyönyörködhet a végeredmény csodájában, a virágzó fákban, a bokrokban, a virágokban, a rendezettségben, a színekben, az illatokban, a mézet gyűjtő, szorgalmas méhek röptében, a madarak énekében...

Tovább