Gerillamarketing a weben

2017.jan.25.
Írta: Bognár L Szólj hozzá!

Bérautóval jön a friss levegő a szmogos Budapestre!

Levegőt! - kiáltott a város és kitiltotta a forgalomból az autói harmadát

A tények, benne a szmogriadóval, a forgalomból kitiltott közel félmillió autóval, a rendeletekről és büntetésekről szóló vitákkal, mindenki előtt ismerősek és ezekkel nem is akarunk foglalkozni.
Egy gerillamarketinggel foglalkozó oldalon mi másról is beszélnénk, mint a gerillamarketing egyik legfontosabb oldaláról, a helyzethez való alkalmazkodás, a gyors reagálás képességéről.

Tovább

Lehet-e béke a weben?

Mennyit tesz a békéhez a linked, a lájkod?

Sally Kohn előadását nézem-hallgatom a TED csatornán, ahol is Sally arra bíztatja hallgatóit, tegyék békésebbé, értékesebbé a webet - megfontoltabb lájkjaikkal.
Egyebek mellett így érvvel:

Már nem az a helyzet, hogy néhány erős elit szabályozza az egész médiát, és mi csak passzív befogadók maradunk. Egyre inkább, mi vagyunk maga a média. Régebben azt gondoltam, ó, oké, kiöltözöm, felteszek egy jó adag sminket,bemegyek a tv-be, beszélek a hírekről. Az egy nyilvános médiaszereplés. Aztán hazamegyek, és böngészek, twitterezek, ez meg személyes médiafogyasztás. Mármint persze, hogy az. Pizsamában vagyok. Tévedés. Minden, amit blogolunk, amit twittelünk, és bármi, amire kattintunk, az egy médiamegnyilvánulás.

Tovább

A Népszabadság és a bloggerek

Népszabis blogger voltam

Amikor valamivel több, mint tíz évvel ezelőtt blogot nyitottam a NOLBLOG felületén, ott nagyon kicsiny, picit belterjes csoportot találtam, akik szabadon éltek... vagyis a lap nemigen foglalkozott velük. A magyar nyelvben ez a kifejezés - mármint a nemigen - tulajdonképpen azt jelenti, hogy sehogy.
Ám ennek ellenére vagy éppen ezért mégiscsak felpezsdült a blogélet, jól éreztük magunkat, pörgött a szó rendesen.
Aztán egyszer csak mégis rápillantott a laptól valaki - de abban nem volt köszönet. Tulajdonképpen nyomorult bloggereknek voltunk elkönyvelve, akikből "darab darab, ha egy elmegy, majd jön másik" - idézem szó szerint a nekünk küldött üzenetet by Szerki.

Tovább

Este Gerillamarketing Pécsett Bayer Zsolt ellen

Egy klasszikusan magyar villámcsődület (flashmob) felhívás

Ágoston Andrea Facebook oldalán ma, 2016 szeptember 24-én ezt olvashatjuk:
"Aki ma él és mozog Pécsen és nem gondolja, hogy a populista, hazug szólamok jelentenék a megoldást az ország bajaira, az jöjjön este hatra a Zsolnay negyed mauzóleum felőli kapujához.. Ahol a kasszák vannak, a "főbejárat". Itt gyülekezünk mi, tisztességes pécsiek, párthovatartozás stb nélkül, civilek, hogy békésen tiltakozunk az ellen, hogy Bayer Zsolt az E78-as épületben, itt is megtarthassa gyűlölet beszédét.

Tovább

Tusványos, a posványos

Aki korpa közé keveredik...

Bizony, mind a Quimby, mind Szél Bernadett (LMP) szörnyű "mea culpa"-ra illetve "nem is úgy volt" korrekcióra kényszerült a tusványosi részvétele miatt.
Az Index tudósítása szerint Szél Bernadett ott elmondott, kvóta népszavazást illető mondataiból az MTI elhallgatással fals, hazug mondanivalót adott a szájába. Vagyis nem az általa elmondott alternatívákat, csupán az Orbánnal együtt szavazás lehetőségét írta meg.
A Quimby is utólag jelentette ki, nincs köze a nap közbeni politikai kavaráshoz, őket csak az esti szórakoztatás érdekelte.

Tovább

Öné a 100. bejegyzés is

A kommunikáció alapja az őszinteség

kommunikacio.jpgKérem, nyugodjon meg, igen távol áll a 100. bejegyzésemtől az önünneplés. Számos cég, vállalkozó, szervezet önti a világra a születésnapját, a születési évét vagy valamely évfordulóját - miközben a nagyérdeműt az ilyesmi egyáltalán nem érdekli!
Éppen ezért gyorsan kijelentem: ebben a blogban ez a századik bejegyzés és kész, holnap majd innen megyünk tovább, nem locsolom pezsgővel a klaviatúrám.
Sokkal fontosabb a kerek számnál, hogy a kommunikáció olyan nagy öregjével volna vitám, mint Geoffrey Moss, akinek Az eredményes kommunikáció kézikönyve idehaza is ismert.

Tovább

Unortodox történelem szemlélet Pécsett

Pécs és a tank

Pécs városa tankot akar vásárolni - szovjet T-34-est. Félreértések elkerülése végett említem, nem a fokozódó ellenzéki aktivitás sarkallja a fideszes városvezetést a fémtárgy megszerzésére, hanem az 1956-os forradalomhoz méltó megemlékezés vágya. Egyebek mellett a Mecseki Láthatatlanok ellenálló csoportra emlékeznének így.
Érdekes gondolat, hogy nem az ellenállók fegyverét, hanem az ellenségét teszik ki majd egy fényes ünnepség keretében a Mecsek oldalába.

Tovább
Címkék: 1956, tank, Pécs

Bokros Lajos tévedése

Kettős választás – út az Orbán rendszer megdöntéséhez

Újabban Bokros Lajos (MoMa) rajzolja föl a kettős választás szükségességét az ország nyilvánossága előtt. Lényege, hogy az ellenzéki összefogás a választókerületekben verje meg a Fideszt, majd az így hatalomra kerülő ellenzék alkosson új, tisztességes választási törvényt, alkotmányt – majd egy új választás kiírásával már önállóan indulhatnának a pártok.
Bokros budapesti és pécsi fellépése egyaránt óriási ellentmondást szült.
A vitában résztvevők nem az összefogás lehetőségéről, alapjairól és realitásáról beszéltek, hanem éppen ellenkezőleg!

Tovább

Buli, pia, sofőrszolgálat

Mi az a sofőrszolgálat?

Mikor máskor, ha nem éppen szombaton, a bulik napján volna célszerű beszélgetnünk a sofőrszolgálatokról?
Mert ugye ilyenkor az ember nekilendül a pesti éjszakának és váratlanul haverok, buli, fanta..., mármint fantasztikus este jön, és bizony az üdítőt ilyenkor sörnek, bornak, pálinkának, vodkának hívják, meg még ilyesminek is:

És amikor éppen vége a bulinak, akkor az autójával érkezett polgár ráébred, hogy hukk, zéró tolerancia dúl az országban és ezáltal könnyen szárnya nőhet a jogosítványnak!
(A becsiccsentett úrvezető az életvédelemre nem is gondol, csak a jogsijára - kivéve, ha vizezik valahol az alkoholt.)
Nos, ilyenkor kap az illető úrvezető a pisztolytáskájához és előveszi a mobiltelefonját és hívja a sofőrjét, mármint a Sofőröm Sofőrszolgálatot, mert ezt a szolgáltatást éppen ilyen (és hasonló) helyzetekre találták ki!
Vagyis a sofőrszolgálatok azt tudják, hogy a vezetni nem akaró vagy valamilyen okból nem tudó autóst a saját autóján hazaszállítják.
Nos, itt a hétvége érdemes feljegyezni például ezt a telefonszámot:
+36 20 2 333 233

Bővebb információ a webről: Sofőrszolgálat Budapest