Gerillamarketing: ne tedd azt, amit az ellenfél akar

Gerillamarketing és a sakk

A gerillamarketing olyan, mint a sakk (de hasonlíthatod kártyapartihoz is). Ülsz, nézed a pályát és lépsz.
Gyakorta megesik, hogy az ellenfél lépéskényszerbe hozna - azt remélve, azt léped majd, amit ő akar. Ilyenkor állj ellen a kísértésnek!

Fordíts a helyzeten.

Mindez a netes marketing nyelvére fordítva: az ellenérdekű fél belédköt egy blogban, nem arról beszél, ami a témád volna, hanem arról, amiről ő akar, vagyis a maga nagyszerűségének témáját akarja rád kényszeríteni. Térj ki, arról beszélj továbbra is, ami a témád!

Kerüld a versenyt, ha nem akarod

Ha "versenyre" akarnak kényszeríteni egy keresőkifejezés területén: ne menj büszkeségből bele! Tudd a célod, s ott harcolj teljes erőből, ahol a célod szerint kell!

Ugyanis minél inkább az indulat vagy az érzelem vezet - annál többet hibázol. Láttam már olyan műpartizánt, aki tajtékzó ajakkal szemetelte tele a netet, maga bizonyítva be: az adott témában valóban rossz hatásfokkal dolgozik, túl sokat szemetel!

Hagyd, hadd tegye, pazarolja csak az erőit, mutassa föl csak hamis "lapjait", verje meg magát! Te a magad feladatával törődj! Majd akkor és ott és úgy ütközz meg, ahol, amikor, s ahogy neked kedvező!

Venceremos!

----

>Upgrade: teszi, csinálja, veri magát - hiába na, nehéz a pszichopatáknak.

***

Ajánlom: Gerillamarketing