Gerillamarketing, Balaton, múzeumok

Balaton - a magyar tenger

A Balaton persze nem csak a langy pancsikolás, a női idomok szemlézésének terepe, hanem a kirándulásoké is, ahol az ember szájtátva lesi a kerékpározókat, mert lépni sem tud a szörnyű melegben, ezek meg veszettül tekerik a pedált.
Még a víznél (a lubickolásnál) is jobb, ha autóba ülünk, bekapcsoljuk a légkondicionálót és elindulunk mondjuk Balatonfenyvesről Keszthelyre, az jó hosszú út, ennyi idő alatt le lehet hűlni - gondolod, de aztán rágyújtasz egy cigarettára, le kell húznod az ablakot, s mégiscsak csorog majd rólad a víz!

Na, de akkor ott Keszthelyen mit is csinálnál, ha már ittál egy nagyot a sétálóutcában?

Keszthely

Bemész a Panoptikumba, szemezni régen volt uralkodókkal, teszem azt Szent Lászlóval, meg Kálmánt, a Könyvest is szemrevételezheted, megindulhat a fantáziád - milyen is volt akkor!
Mindegyik mellett okosító tábla virít: mennyit is élt a pasas! Csak évszám nincs oda írva, de még a századot is elhallgatják a látogató elől, mintha csak a szerencsétlen sorsú IV. Bélára számítottak volna. No, nem azért, amire gondolsz, hanem mert ő, mint művelt kortárs, ismerte legalább az előtte járók tetteit és cselekedetük időpontját! De mi azért annyira nem, mert veszettül régen történtek azok az események.
Ezt az egyetlen kis hiányosságot leszámítva igazán élvezetes dolog Keszthelyen benézni a Panoptikumba.
A nejem miatt a Babamúzeumba is bementem, babák vannak benne - kitaláltad!
Népviseletben mutatják meg magukat, teszem hozzá, és így már egészen más dolog kerekedik elő belőle!
A népzene, ami szól a hangszórókból, emlékeztetni fog arra, milyen is volt a TE KULTÚRÁD, én rettenetesen élveztem - talán te is így jársz!

Ez itt egy kultúrát támogató gerillamarketing poszt - láthatod. De az ilyesmi nem azt jelenti ám, hogy dícsérünk össze-vissza meggondolatlanul.
Lám, azt mondom: a Csigaparlamentet kihagyhatod - veszettül untam! A Parlament csupa csigából...
Remélem, eme utóbbi megjegyzés miatt nem haragszik meg rám a Balaton déli web-ura, A Balaton Aranykora Alapítvány elnöke, Bánki Károly úr.

Hja, s miközben ilyesmivel töltöttem az időt, két blogom is versenybe szállt a Golden Blokk Helyi.érték "küzdelmébe". Favoritom vezérblogom a Komplex insight blog .Ez a szívem blogja!

***

Még egy kis Balaton-környék:

Városmarketing Hévízről